TV | Marcus Mathisen klar för Sirius Fotboll

  • TV
02082021_1627887259.jpeg

Sirius Fotboll välkomnar den 24-åriga mittfältaren Marcus Mathisen till klubben. Marcus ansluter till blåsvart när säsongen 2021 inleds och han har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig fram till sommaren 2023.

Marcus Mathisen, välkommen till Sirius, hur är känslan just nu?
Det känns sjukt bra. Det har väl varit på gång ett tag nu, så det känns skönt att det äntligen är klart. 

Vad var det som lockade med Sirius?
– Ganska mycket faktiskt. Jag gillar sättet Sirius spelar fotboll, de hade en väldigt bra säsong förra året. De är bra med bollen, de gillar att vara spelförande så jag tycker att de har ett väldigt spännande projekt på gång. Det var kul att prata med Daniel Bäckström, det känns som att han är drivande och vill mycket.

Vad skulle du säga är dina spetsegenskaper som fotbollsspelare?
– Jag är en spelare som ger allt på plan. Jag springer mycket, kämpar mycket, men gillar även att spela fin fotboll. Jag gillar också att ha bollen, jag gillar att vara med i matcherna. Så ni kan förvänta er mycket kämparglöd, men även fin fotboll också.

Vad tänker du kring säsongen 2021?
– Jag hoppas framför allt att det kommer supportrar till arenan. Det är en ny och fräsch arena, så jag hoppas de släpper in supportrar så att de kan vara med på den här resan. Sedan förväntar jag väl mig att vi tar ännu mer kliv, framför allt i tabellen. Det var en bra första halva av säsongen förra året, men det dök lite i slutet. Så nu kan vi ta ännu mer kliv.

Du var lite inne på det tidigare, men vad kan Siriusfansen förvänta sig av dig när säsongen börjar?
– De kan framför allt förvänta sig att jag direkt från början kommer ge allt. Det ska bli kul att komma igång och träna och få lära känna alla. Sen hoppas jag att de, från den första träningsmatchen, kommer se att jag kommer göra allt för klubben.

Sportchef Ola Andersson kommenterar värvningen av Marcus Mathisen:
– Vi har tittat efter en spelare med Marcus egenskaper för att kunna stabilisera matcherna. Marcus är en av allsvenskans bästa bollvinnare och vi kan spela honom på två positioner – både som innermittfältare och mittback, det kommer vi ha nytta av under kommande säsongen. Vi tror också att hans goda passningsspel kommer också passa väl in i Sirius och vårt sätt att spela.

Marcus Mathisen
Position: Innermittfältare eller mittback
Ålder: 24 (född 1996)
Moderklubb: Albertslund IF
Tidigare klubbar: FC Köpenhamn, Halmstads BK, Falkenbergs FF.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch