TV | Karl Larson blir kvar i Sirius Fotboll

  • TV
02082021_1627886888.jpeg

Sirius Fotboll kan idag meddela att trotjänaren Karl Larson signerat ett nytt avtal. Det nya kontraktet sträcker sig över säsongen 2023. Karl Larson har tillhört Sirius sedan 2012 och har gjort över 200 matcher i klubben.

–  Spelare och människor som Karl Larson är viktiga för Sirius Fotbolls vidareutveckling. Kalle kan spela på flera positioner i laget, vilket är tryggt i det fortsatta lagbygget. Utöver det är han dessutom en person som vet var Sirius kommer ifrån och vart vi ska – därför kommer Kalle fortsatt vara viktig i vår utveckling, säger sportchef Ola Andersson.

Vi fick en pratstund med Kalle strax efter dagens träning:

Kalle Larson, tre nya år i Sirius, beskriv känslorna just nu.
– Det är såklart det är mycket glädje. Det är någonting jag jobbat för under en lång tid, att få vara kvar i Sirius. Och jag är väldigt nöjd med att det blev så också. Så det är en enorm glädje som jag känner idag.

Du har spelat här sedan 2012. Vad är det som gör Sirius så speciellt för dig?
– Det är en klubb som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Och som du säger har jag varit här under en väldigt lång tid, och jag har trivts väldigt bra både i laget och föreningen. Sedan är staden Uppsala en fantastisk stad. Jag har levt en stor del av mitt liv här nu och det känns ju som mitt hem. Jag är väl hemmakär så det kändes naturligt att stanna i Sirius.

I år passerade du 200 matcher i Siriuströjan, hur många matcher tror du att du kan komma upp i totalt?
– Det vet jag inte. Jag fokuserar faktiskt  inte så mycket på det. Men det är klart, jag skrev på och hoppas kunna bidra i fortsättningen också. Så vi får se vad det landar på helt enkelt. Förhoppningsvis blir det några fler i alla fall.

Känns 300-gränsen möjlig?
– Ja det får vi väl se. Men det är klart att man siktar uppåt.

Det är många som längtar efter att se fotboll live här på Studan, har du någon hälsning till alla Siriusvänner?
– Ja men vi saknar er såklart. Studenternas är tom utan er. Vi längtar till att det här förhoppningsvis är över och att man har kontroll på det – och att vi kan vara här tillsammans och uppleva bra fotboll tillsammans.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch