TV | Inför Sirius – Mjällby

  • TV
02082021_1627887014.jpeg

Näst sista hemmamatchen för säsongen väntar när Mjällby AIF kommer och besöker Studenternas. 

Nykomlingen Mjällby har gjort en stark säsong och ligger på en sjundeplats med 38 inspelade poäng. Sirius, som ligger nia med 37 poäng, går således om motståndarna vid en vinst. Innan landslagsuppehållet slog Mjällby IFK Norrköping, så det är nog ett lag fyllt med självförtroende som kommer till morgondagens drabbning. Sirius föll med 4-0 borta mot Malmö i den senaste allsvenska matchen men har även hunnit med att slå BP i cupen med 3-1. Senaste mötet lagen emellan slutade 1-1 efter en sen kvittering från Mjällby.

I motståndarlaget hittar vi Moses Ogbu som har flertalet säsonger i Sirius bakom sig. Han är också Mjällbys främste målskytt med sina tolv gjorda mål.

Theodor Olsson inför matchen

Theodor, då var det dags för match igen. Berätta lite kort om veckan som varit.
– Vi började träna i måndags. Sedan hade flera spelare en match i tisdags. Det var de spelare som inte spelat så mycket under säsongen som spelade match, medan de andra tränade och då kunde träna lite mer individuell träning. Sedan på onsdagen och torsdagen tränade vi på. Därefter var vi lediga i fredags och nu har vi tränat två pass innan matchen imorgon.

Hur är läget i truppen?
– Om vi tänker de som är borta så har vi Sam Lundholm och Adam Ståhl borta. Sedan har vi Daniel Jarl, Nahom Girmai Netabay, Karl Larson och Jonathan Viscosi som inte heller är tillgängliga.

Ingen avstängd och så?
– Nej ingen avstängd. 

Imorgon väntar Mjällby, vad tänker du kring dem?
– Vi tyckte att vi kunde ha vunnit matchen där nere på Strandvallen. Så vi har väl chans till revansch nu imorgon. Det kommer bli en tuff match. Det är ett lag som är väldigt bra på att försvara. De försvara med alla sina spelare – vilket i och för sig alla gör. Men de är väldigt duktiga på att spela försvarsspel, och släpper inte till så mycket mål. Så det är ett bra lag vi ska försöka vinna mot. 

Vad tänker du kring Siriusbekante Moses Ogbu som ligger högt upp i skytteligan och gjort en bra säsong i Mjällby?
–  Ja han ligger delad tvåa i skytteligan såg jag med sina tolv mål. Det har gått väldigt bra för honom i Mjällby. Han gjorde även mål mot oss sist så vi hoppas att han inte får göra det imorgon. det vore tråkigt. Vi har en plan för hur vi ska försöka stoppa honom. Det är ju några som känner honom bra. 

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch