TV | Inför Sirius – Flora Tallinn

  • TV
02082021_1627887360.jpeg

Årets tredje träningsmatch står för dörren när blåsvart tar sig an Flora Tallinn på Studenternas. Matchen sparkas igång klockan 13:00, imorgon lördag, och som TV-tittare har du flertalet möjligheter att streama matchen. Vi stämde av läget med huvudtränare Daniel Bäckström inför matchen. 

Daniel , årets tredje match, och faktiskt genrepet inför årets första tävlingsmatch, väntar imorgon. Vad har du för förväntningar på matchen?

– Jag tänker att, tittar man bakåt så är det som du säger match nummer tre. Vi ska stegra belastningen för vissa. Nu känns det som att det börjar närmar sig någonting i och med att vi hållit på i över en månad. Det blir väl då logiskt då också att titta framåt mot matchen mot Lödde om åtta dagar – och sätta ännu mer av det som vi vill se i spelet. Hittills har det väl varit någon typ av progression utifrån belastning, men också någon typ av progression utifrån vad vi vill ska hända i spelet. Och det är ju inte så himla mycket tid kvar innan det är dags för tävlingsspel. Förväntningarna var höga inför Gefle, och de var ytterligare lite högre mot Akropolis. Det vore dumt att säga att jag inte förväntar mig ytterligare lite till här när vi nu ska spela mot Flora.

Hur märks det att vi närmar oss tävlingssäsongen? Upplever du någon skillnad nu gentemot i början av försäsongen?
– Jag tror kanske inte att Allsvenskan hägrar här och nu. Då är det mer att cupen drar igång som sagt. Tittar man på hur träningarna har varit och jämför man vecka för vecka så ökar intensiteten. Tävlingsandan växer också fram mer och mer. Vissa har behövt komma igång lite grann, men man märker att det nu börjar bli skarpt. Det smäller på, vilket känns bra och nyttigt. Jag tycker också kommunikationen hela tiden ökar kring sättet vi vill spela fotboll på. Både ute på planen men också verbalt i de mötena som vi har. Det är nog svårt att pricka en sak som pekar på att det snart är tävlingssäsong. Det är snarare många pusselbitar tycker jag som finns med.

Många mål i de inledande matcherna, vad är nyckeln för att fortsätta med den goda målproduktionen?
–  Det är en bra fråga. Har jag ett tydligt svar på den så tror jag att alla är intresserade. För det är väl det som alla lag vill komma åt – att göra många mål. Nu har det blivit så och jag tycker det har varit, anfallsspelet överlag har fungerat på ett sätt. Det är ju alltid kul när det också resulterar i mål. Vi ska fortsätta spinna vidare på det här. Jag tycker att vi gör bra saker på träning. Jag tycker att de spelarna som är i positioner för att göra mål också har varit vassa i de här lägena. Det är förstås något vi ska fortsätta bygga på och något vi ska hålla tummarna för att det ska fortsätta. Svår fråga, men jag tror jag prickade in lite grann där utav det. Vi får se, fråga mig imorgon så får vi se var det landar.

SE MATCHEN MOT Flora Tallin

Matchen sänds på UNTExpressen Premium och SportExpressen Play. Är du kund hos någon av dessa ingår matcherna i ditt abonnemang, annars kan du bli kund. På SportExpressen Play går det även att köpa matchen som pay-per-view.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch