TV | Inför Sirius – Elfsborg

  • TV
02082021_1627887112.jpeg

Sista hemmamatchen för denna publikfria säsong är här. Vi tar emot serietvåan IF Elfsborg på Studenternas imorgon söndag innan vi avslutar årets allsvenska borta mot IFK Göteborg nästa helg.

Elfsborg innehar andraplatsen i den allsvenska tabellen på 49 poäng med två omgångar kvar. Laget kommer senast från en 2-1-vinst hemma mot Helsingborg och har inte förlorat sedan 3 oktober, borta mot Örebro.

Sirius kommer från tyngre period rent poängmässigt och placerar sig numera på plats tio och med 37 inspelade poäng. Söndagens publikfria match innebär att samtliga hemmamatcher under säsongen 2020 spelats utan publik på Studenternas.  Något assisterande tränare Theodor Olsson reflekterar kring i dagens intervju:

Theodor, sista hemmamatchen för i år, vilket innebär 15 matcher utan publik här på Studan, hur har det varit att spela inför en tom arena hela säsongen?
– Det har varit annorlunda och väldigt speciellt. Sedan någonstans blir det också en vardag. Vi lär oss hantera att spela utan publik, men det är inte så man vill att det ska vara. Jag tror att med fansen här under flera matcher hade varit väldigt roligt för alla att få se och få uppleva. Det hade verkligen varit annorlunda för oss också, många fina segrar som vi gärna hade velat fira tillsammans med supportrarna. Vi drömmer om att få se den här arenan full med blåsvarta Siriussupportrar. 

Vi går över till matchen imorgon, berätta hur veckan varit inför Elfsborg hemma.
– Veckan började med en match mot Mjällby. Där vi inte fick resultatet vi ville. Sedan har vi haft tre träningar i rad inför matchen imorgon. Där vi dels fokuserat på oss och se till att hålla uppe intensiteten i alla aktioner vi gör, och också lite specifikt kopplat till Elfsborg, hur vi ska göra mot dem.

Klassiska frågan; hur är läget i truppen?
– Läget i truppen är väl att vi fortfarande har några som är borta med skador. Samma spelare som var borta mot Mjällby. Sedan har vi Karl Larson och Stefano Vecchia tillbaka från sjukdom. Jag tror att det är sig likt mot Mjällby med de ändringarna i laget.

Elfsborg väntar imorgon, vad tänker du kring dem?
–Elfsborg är ett lag vi har väldigt stor respekt för. De ligger tvåa i serien och spelar en fotboll där de försöker sätta in mycket bollar bakom vår backlinje och springer. Förra matchen var otroligt rolig att se från sidan. Så vi hoppas kunna bjuda på något liknande imorgon.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch