TV | Inför Örebro – Sirius

  • TV
02082021_1627887495.jpeg

Svenska Cupens gruppspel ska avgöras när Sirius reser till Örebro för årets tredje tävlingsmatch. Matchen startar 13:00 imorgon, lördag, och sänds på cmore.se

Blåsvart spelade senast 1-1 hemma mot Trelleborg efter att Christian Kouakou noterats för sitt första tävlingsmål i den blåsvarta tröjan. Dessförinnan kom laget från en 1-0-seger på bortaplan mot Lödde. Imorgon väntar Örebro SK i Svenska Cupens tredje och sista gruppspelsmatch.

Motståndarna
Örebro har noterats för en förlust och en vinst i sina inledande gruppspelsmatcher. De inledde med en förlust på hemmaplan mot Trelleborg följt av en islossning senast mot Lödde då Örebro gjorde hela sju mål men fem olika målskyttar i vinsten mot Lödde. ÖSK har inför säsongen stärkt upp laget med bland annat Kevin Walker och Denniz Hummet, den sistnämnde som var på lån hos klubben förra säsongen.

Förutsättningar
Tre lag har chansen att ta sig vidare från Grupp 7 till kvartsfinal  – Sirius, Trelleborg och Örebro. Sirius och Trelleborg har fyra poäng vardera, samma målskillnad, samma antal gjorda mål och lika i inbördes möten inför sista matchen. Örebro har inkasserat tre poäng medan Lödde redan är utslagna med sina noll poäng. För att Sirius ska ta sig vidare behöver laget göra bättre resultat mot Örebro än vad Trelleborg gör mot Lödde. Örebro å andra sidan är helt beroende av att Lödde tar poäng mot Trelleborg för att ha chansen att gå vidare.

>> Till tabellen på svenskfotboll.se

TV-sändning av matchen
>> Till matchsidan på cmore.se

Huvudtränare Daniel Bäckström inför matchen 

Daniel Bäckström, två cupmatcher spelade, fyra poäng inkasserade, hur summerar du insatsen i Svenska Cupen hittills?
– Sammanfattningen just nu är att vi känner att vi har mer att ge. Efter Lödde, och så som den matchen var, var vi nöjda med att vi fick med oss tre poäng, det var det absolut viktigaste. Det var kanske ingen klang- och jubelföreställning direkt. Senast mot Trelleborg hade vi vissa höjdpunkter i den matchen som är höga. Men att åka från den matchen med 1-1 kändes inte bra. Det kändes inte rätt, det kände jag både när jag sammanfattade matchen med tränarna direkt efter slutsignalen och även med spelarna dagen efteråt – känslan var att vi vill ha mer och att vi kan ge mer.

Många målchanser sist, men endast ett mål – vad var det som saknades?
– Det är en bra fråga. Det man kan säga är att om vi skapar den mängden chanser som vi gjorde mot Trelleborg, över tid, så kommer vi göra mål. Att inte fler gick in i nät den här gången är svårt att svara på. Klyschigt kanske att man pratar om skärpa framför målet men jag är helt säker på att om vi fortsätter skapa chanser på det sättet, och i den mängden, så kommer det att löna sig – det känner jag mig trygg med.

Örebro väntar imorgon, hur har ni förberett er för matchen?
– På ett sätt som liknar den rutinen som vi har. Vi städade av Trelleborgsmatchen i måndags tillsammans med spelarna. Vi har tränat tisdag, var lediga i onsdags. Sedan började vi preppa matchplanen på träningen igår, torsdags, med spelarna. Vi fortsatte med lite video i morse, och förstärkte det i träningen idag. Så brukar rutinen se ut.. Det som kanske finns med nu också är en känsla av revansch – att göra ett bra resultat och en bra match mot Örebro, för det behöver vi göra när vi möter ett allsvenskt lag.

Vad kan vi säga om matchtruppen imorgon?
– I dagens läge där vi vet om att det granskas och lusläses i media kommer vi inte, kanske som man gör mer traditionellt, att presentera en 18-mannatrupp som åker till Örebro. Vi vet att det sitter ett tränarteam i Örebro som försöker luska ut så mycket som de bara kan för att förbereda laget där nere. Det vi har bestämt är att vi har en kategori med vissa spelare som vi vet inte är tillgängliga, och i det här fallet inte har varit det om man tittar bakåt i tiden. Jag tänker framför allt på Sam Lundholm, Adam Ståhl, Laorent Shabani och Nahom Girmai Netabay. Sedan så har vi ett gäng som finns i en kategori där vi utåt sätt vill kommunicera det som en gråzon. Jag tänker framför allt nu på Jamie Roche och Yukiya Sugita. Alla som följer Sirius vet att de är nära, men kanske inte hur nära det är på att kunna spela. De spelarna kommer vi inte att kommentera i detalj. Det här beslutet handlar framför allt om att vi inte vill släppa för mycket och att vi vill hålla på de konkurrensfördelar vi har. Det blir därmed ingen tydlig 18-mannatrupp kommunicerad här och nu. Vi har några som vi vet inte är tillgängliga, och sedan lämnar vi några okommenterade. Det är det vi kan säga om matchtruppen inför imorgon.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch