TV | Inför Lödde-Sirius

  • TV
02082021_1627887435.jpeg

Årets första tävlingsmatch är mindre än 24 timmar bort när Blåsvart rör sig söderut för cupmatch mot division 3-laget IF Lödde. Matchen startar kl.15:00, imorgon lördag, och du kan se den på cmore.se. Sändningen start kl.14:55.

TV-SÄNDNING

Du följer sändningen på cmore.se. Har du inte ett abonnemang kan du välja mellan att köpa matchen för 199 kr alternativt att du köper ett abonnemang för 249 kronor i månaden. Samtliga cupmatcher sänds av Cmore. Använder du länken här nedan tillfaller en del av abonnemangskostnaden till Sirius Fotboll.

–> Till Cmore

MOTSTÅNDET

IF Lödde huserar vanligtvis i Division 3 Södra Götaland. Laget tog sig till Svenska Cupens gruppspel genom att besegra Superettan-laget Örgryte med 2-1 i höstas. Resultat från Löddes två senaste träningsmatcher:

  • Österlens FF (div 1) – IF Lödde: 4-0
  • IF Lödde – IFK Malmö FK (div 1): 1 – 0

HUDUVTRÄNARE DANIEL BÄCKSTRÖM INFÖR MATCHEN

Daniel Bäckström, dags för tävlingsstart imorgon. Cupmatch mot Lödde väntar. Hur går tankarna?
– Det känns som att det äntligen är dags. Jag tror att vi alla som har jobbat de här veckorna sedan vi drog igång i början på januari känner att man har haft siktet inställt på tävlingsmatcherna. Så det är skönt att vi äntligen är där.

Vad tänker du kring motståndet?
– Jag tänker att det är mer svårscoutat än när vi spelar mot lag från Allsvenskan eller som i nästa vecka när det är Trelleborg från Superettan. Vi har koll på det som de har gjort här under januari och februari. Vi har tittat på det som vi kunnat titta på utifrån matcherna som de spelat. Men det är såklart att det är annorlunda. Det är inte säkert att det som de gjorde förra helgen kommer innebära att de gör samma sak när vi möts imorgon. Det är alltså svårare att scouta, men samtidigt har vi också varit tydliga med att vi lagt en plan där vi fokuserar på det vi kan göra och det vi kan påverka – och den känner jag mig trygg med.

De spelar i division tre. Vad är nyckeln för att skillnaden i divisioner inte ska påverka matchen och inställningen till matchen?
– Det jag generellt tänker, och det vi också har tryckt på här under veckan är att den stora skillnaden kommer vara den intensiteten som vi ska och bör klara av att spela i. Jag är helt säker på att vi kommer möta ett lag som ser det här som en av säsongens stora matcher. När det kommer ett allsvenskt lag på besök kommer de att fightas till hundra procent för den här matchen. Men logiken säger att med den kvaliteten som finns i den här gruppen och med den intensiteten som jag tycker att vi också visat prov
på här under träningsmatcherna som vi spelat också ska vara det som sticker ut och som antagligen och förhoppningsvis gör skillnad i slutändan.

Om vi tittar på Sirius, vi har många spelare tillbaka i träning, men hur ser det ut? Vilka är uttagningsbara till imorgon?
–  Det är som du säger, vi har fått tillbaka ett gäng spelare; Simon Gefvert spelade U21-match mot Sandviken i tisdags, vi har också Adam Ståhl och Yukiya Sugita tillbaka i träning, vilket känns skitroligt. Laorent Shabani är närmare och närmare också. Den här veckan har vi haft Kebba Ceesay utanför träning på grund av en känning i axeln. Men som du säger så är många igång och på plats, Aron är ju här också sedan igår. Även om vi inte räknar med att han är med i truppen imorgon. Sedan har vi också en idé om att vi inte kommer kommunicera ut truppen i alltför tydliga detaljer här när vi kommer in i tävlingsmatcherna. Det är väl det som är sammanfattningen sedan återstår det väl att se sen när vi presenterar startelvan imorgon. Då får ni det specifika.

Lång bussresa väntar nu, vad gör du under en lång bussfärd?
– Jag ska försöka hitta bra balans mellan att ticka av några saker som är kopplat till jobbet, men jag ska också dyka in i andra säsongen av Succession. Jag tycke det är klass. Jag ska förhoppningsvis klämma två avsnitt. Vi har ju sex eller sju timmar här nu som vi ska döda på bussen.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch