TV | Inför IK Sirius – GIF Sundsvall

  • TV
02082021_1627887561.jpeg

I helgens första träningsmatch väntar Superettan-laget GIF Sundsvall imorgon, lördag, på Studenteras. Matchen startar 16:00 och sänds på discovery+.

Sirius senaste match spelades i Linköping under föregående helg. IFK Göteborg stod för motståndet och matchen slutade med en 1-0-förlust i en ganska tillknäppt match där Tobias Sana stod för matchens enda mål. Nu är Sirius tillbaka på Studan för att träningsspela mot Sundsvall innan laget beger sig på ett kortare träningsläger under den kommande veckan.

Motståndarna
GIF Sundsvall spelade senast match i Svenska Cupen. Där var de i samma grupp som förra helgens motståndare, IFK Göteborg, vilka de spelade oavgjort mot. Det resultatet genererade deras enda inspelade poäng i gruppspelet. ”Giffarna” har inför årets säsong plockat hem både Robert Lundström och Linus Hallenius som tidigare representerat klubben.

Senaste resultat:
GIF Sundsvall – Sandvikens IF: 2-3
IFK Göteborg – GIF Sundsvall: 1-1
IFK Norrköping – GIF Sundsvall: 2-0

TV-sändning
Matchen sänds på discovery+. Har du inte ett abonnemang kan du använda nedan länk för att ge Sirius en kickback i samband med att du registrerar ett nytt discovery+-abonnemang.

>> Se matchen på discovery+

Huvudtränare Daniel Bäckström inför morgondagens match

Daniel Bäckström, ny träningsmatch imorgon, men vi börjar med en summering, hur har träningsveckan varit?
–  Den har påmint ganska mycket om en standardvecka. Vi hade Göteborg för en vecka sedan, vi kikade på den och sedan har vi också, i och med att vi har Sundsvall imorgon, möjlighet att spinna vidare på den matchplan som vi hade mot Göteborg eftersom Sundsvall påminner ganska mycket om Göteborg i sitt spel. Just därför har vi kunnat repetera en hel del under veckan, vilket har varit positivt. Vi har ju en idé om att vi ska vara svårscoutade och flexibla i spelet vi ska spela och nu när vi får två matcher mot lag som ser ungefär likadana ut har vi kunnat lägga lite mer fokus på repetition än introduktion.

Vi tar in lite frågor från våra fans och följare på Instagram, första frågan lyder: Vad söker du för svar i vårt egna spel och från våra egna spelare i de två kommande matcherna?
– Tittar man på andra halvleken mot Örebro och tittar man på matchen mot Göteborg så är vi nu i behov av att hitta en stabilitet på ett annat sätt än vad vi har klarat, framför allt i anfallsspelet. Det är det vi ska försöka hitta i matcherna mot Sundsvall och Västerås. Vi tappar bollen för mycket och för enkelt mot Göteborg. Där behöver vi höja nivån. Det är väl det som sticker ut här framför allt. Sedan så är det ju också seriepremiär snart och vi vill lägga pusselbitarna på plats i spelet generellt. Det känns som ett specifikt fokus men också en helhetsinriktning.

Nästa fråga från fansen är hur det står till med Sam Lundholm?
– Det går framåt för Sam. Han följer den planen som vi har sedan några veckor tillbaka. Utan att kunna sticka fram hakan och säga ett exakt datum så gör han den rehaben som han ska göra. Han gör det i den takten som vi tänker att det ska vara. Sedan när han är i skarpt slag får vi se, men då har vi nog närmat oss sommaren, utan att veta exakt.

Sista frågan från Instagram, den här är inte från en supporter utan från en spelare faktiskt. Då är frågan: hur gick det på straffarna idag på träningen?
– Vi avslutade spelet på dagens träning med straffsparksläggning. Vi har ju något som vi kallar för poängliga. Den här dagen var det två lag som slogs om det. Det stod oavgjort i matchen så vi avslutade med straffar och det var rätt bra kvaliteten på straffarna. Vi kom säkert upp i åtta eller nio straffar per lag. Det var någon som sköt i stolpen där på slutet och så vann Tims lag – som de brukar göra, så han har också hunnit med att retas lite grann. 

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch