TV | Inför IFK Norrköping – IK Sirius

  • TV
02082021_1627887714.jpeg

ALLSVENSK PREMIÄR! I helgen startar Allsvenskan 2021. Sirius spelar första matchen imorgon, söndag, borta mot IFK Norrköping på PlatinumCars Arena.

Det är äntligen dags för allsvensk fotboll igen. Sirius gör sig redo för femte raka säsongen i svensk fotbolls finrum. Laget kommer till den allsvenska säsongen med många nya spelare i truppen. Christian Kouakou, ett av nyförvärven, har totalt stått för sex mål under försäsongen. I den senaste matchen noterades han för två mål när Blåsvart besegrade Superettan-laget Västerås SK med 2-1.

>> Se höjdpunkterna från genrepet.

Sirius
Hör tankar och förväntningar från Huvudtränare Daniel Bäckström och David Mitov Nilsson i filmerna här nedan. Daniel Bäckström berättar bland annat om statusen i truppen.

David Mitov Nilsson inför den allsvenska premiären:

Motståndarna
IFK Norrköping gick vidare från Svenska Cupens gruppspel men åkte därefter ut i kvartsfinalen. Efter uttåget i cupen har laget hunnit med två träningsmatcher som båda slutade med en hållen nolla och flera gjorda mål framåt. Laget har har en ny tränare i form av Rikard Norling och flertalet nya spelare, bland annat målvakten Oscar Jansson (senast i Örebro) och Samuel Adegbenro (senast i Rosenborg).

Förra årets allsvenska möten lagen emellan slutade med två blåsvarta segrar, 4-2 hemma och 1-2 borta.

Norrköpings senaste resultat:
BK Häcken – IFK Norrköping: 2-3 (Svenska Cupen, kvartsfinal)
IFK Norrköping – Jönköpings Södra: 5-0 (Träningsmatch)
AFC Eskilstuna – IFK Norrköping: 0-2 (Träningsmatch)

TV-sändning
Matchen sänds på discovery+. Har du inte ett abonnemang kan du använda nedan länk för att ge Sirius en kickback i samband med att du registrerar ett nytt discovery+-abonnemang.

>> Se matchen på discovery+

Håll koll på våra matcher
Lägg till alla matcher i dina kalender genom att klicka på Sirius på allsvenskan.se.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch