TV | Inför IFK Göteborg – Sirius

  • TV
02082021_1627887071.jpeg

Sista omgången av allsvenskan 2020 står för dörren. För Sirius väntar IFK Göteborg på Gamla Ullevi och en möjlighet till revansch efter det sena poängtappet i årets tidigare möte med Blåvitt.

Sirius kommer till match med stark prestation i ryggen. Mötet med Elfsborg slutade i och för sig 1-1 men sett till prestation visade blåsvart återigen prov på den fina fotboll som laget presterat under tidigare delar av säsongen. Många av spelarna framförde att just prestationen var ett steg framåt och betonade samtidigt att målet nu är att slutföra säsongen med en ytterligare stark laginsats.

Motståndarna IFK Göteborg kommer senast från en 4-0-vinst mot Östersund. Det är just nämnda Östersund som Blåvitt också jagar i kampen om att förfina sin slutplacering i årets allsvenska.

Tabelläget
Sirius är tabelltia med 38 inspelade poäng medan motståndarna IFK Göteborg befinner sig på en trettondeplats med 31 poäng.

Truppstatus
Elias Andersson är avstängd till följd av för många gula kort. Yukiya Sugita och Jonathan Viscosi är skadade och inte uttagningsbara till imorgon. Nahom Girmai Netabay är sjuk och inte heller tillgänglig. Utöver det har vi Adam Ståhl och Sam Lundholm som inte heller är tillgängliga till morgondagens match, säger huvudtränare Henrik Rydström.

Läget i laget med Adam Hellborg

Adam Hellborg, en speciell vecka går mot sitt slut och säsongens sista match väntar imorgon. Hur har veckan sett ut här inför morgondagens match mot IFK Göteborg?
– Som många kanske vet har det varit en speciell vecka. Men vi har jobbat på som vanligt och slipat på smådetaljer. Så nu är det bara ut och gasa imorgon.

IFK Göteborg väntar på Gamla Ullevi, vad är viktigt att tänka på då?
– Det är viktigt att vara påkopplade och fokuserade. Och sen såklart se till att vi gör en bra prestation.

Det är som sagt säsongens sista match, hur känns det i kroppen?
– Det känns bra, jag ska inte klaga. Det är bara ut och gasa imorgon.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch