TV | Inför BP – Sirius

  • TV
02082021_1627886946.png

Imorgon går Sirius in i Svenska Cupens andra omgång när laget åker till Grimsta IP för match mot Brommapojkarna. Vinnaren kvalificerar sig för Svenska Cupens gruppspel som äger rum nästa vår. Årets upplaga av Brommapojkarna återfinns i toppen av Ettan Norra och motståndartruppen består av flera bekanta Siriusansikten.

Förutsättningar
Svenska Cupens andra omgång står för dörren. Sirius möter BP och vinnaren går vidare till Svenska Cupens gruppspel i vår. Matchen spelas på Grimsta IP kl 19:00 imorgon kväll.

TV-sändning
Du ser matchen via DobbTV. Läs mer på dobb.tv.

Motståndarna
Brommapojkarna ligger just nu tvåa i Ettan Norra efter serieledande Vasalund som redan är klara för uppflyttning till superettan. Laget kommer senast från en 4-0-vinst mot IFK Haninge.

Siriuskopplingen

  • I BP hittar vi fyra gamla Siriusbekantingar i form av Christer Gustafsson, Philip Haglund, Jesper Arvidsson och Alexander Nilsson
  • De tre förstnämnda lämnade så sent som förra säsongen.
  • Philip Haglund har flest antal allsvenska mål för Sirius i historien, närmare bestämt 21 fullträffar i den blåsvarta tröjan.
  • Christer Gustafsson spelade för Sirius i åtta säsonger mellan åren 2012-2019.

Läget i Sirius med assisterande tränare Theodor Olsson:

Theodor, match igen bara tre dagar efter Malmö-matchen, hur har analysen gått?
– Analysen har väl gått så att vi har flera förbättringsområden som vi behöver förbättra. Och att vi fått lära oss mycket av matchen mot Malmö, och visa att vi har lärt oss något av det – så att det inte bara blir något man säger. Det ska bli roligt att få spela match kort inpå igen och den här gången kommer vi behöva prestera bättre än vad vi gjorde sist.

Imorgon väntar BP, många bekanta ansikten i det laget, vad tänker du kring motståndet?
– Ja det blir ett kärt återseende, sedan får vi se om det blir ett roligt återseende också, men det ska hur som helst bli kul att få möta dem. De är några spelare som har en stor historia här och verkligen gjort avtryck. CG:s tröja är väl fortfarande pensionerad här så det ska bli roligt att få möta dem. BP är ett jättebra lag. De är i toppen av ettan och spelar en jättebra fotboll så det krävs att vi verkligen spelar vårt bästa spel för att vi ska kunna vinna den matchen.

Och om vi tittar på Sirius, hur ser läget ut i vår egen trupp?
– Som du sade så är det ju match tre dagar efter Malmö så det är inte så mycket som hunnit förändra sig sedan dess. Vi har tränat på med ett väldigt bra pass idag med många goda inslag så kollar vi på truppen är det väl snarlikt som mot Malmö.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch