TV | Inför årets första match

  • TV
02082021_1627887296.jpeg

Årets första träningsmatch står för dörren när blåsvart tar sig an Gefle IF på Studenternas imorgon. Matchen sparkas igång klockan 13:00 och som TV-tittare har du flertalet möjligheter att streama matchen. Vi stämde av läget med Daniel Bäckström inför hans första match som Siriustränare (se hela intervjun i spelaren här intill artikeln).

Daniel , årets första match hägrar. Vad har du för förväntningar på morgondagens möte med Gefle?
–  Jag har höga förväntningar. Vi är ju förstås relativt tidigt in på säsongen, men utifrån som det sett ut på de passen som vi har haft och den känslan som det är i gruppen samt de krav som vi ställer på varandra så utgår jag ifrån – och hoppas – att vi ska få se en bra prestation imorgon. Jag hoppas även att vi spinner vidare på de taktiska grejorna som vi har jobbat med de här veckorna. Sedan hoppas jag även att det ska synas hos spelarna att det äntligen är match, vi har ju tränat nu ett tag och det är äntligen dags att få spela match igen – så det är höga förväntningar inför imorgon.

Vad kan vi som publik eller TV-tittare förvänta oss?
–  Det är väl något liknande. Vi har ju som sagt precis avslutat vår tredje träningsvecka kan man säga. Så matchen är det sista som händer här under vecka tre. Man känner väl att det har kliat lite grann i fingrarna hos spelarna att få komma ut och spela match. Så jag hoppas att de som sitter och tittar hemma får se ett lag som jobbar hårt, pressar intensivt, som passar bollen snabbt, och sen brukar man alltid kunna dribbla in en förhoppning om att det såklart ska se ut som att de har kul också – det brukar ju kunna bidra.

Nu när vi börjar matcha lite grann, hur kommer det förändra träningsupplägget? Det blir ju ett skifte från rena träningsveckor till att också ha matcher inplanerade.
– Vi har ju nu en första fas, som är från träningsstarten elfte januari fram till att vi spelar första cupmatchen mot Lödde i mitten av februari, där vi ökar träningen successivt. Nu är ett bra tillfälle att spela en match, vi kommer
i princip att dela på de 90 minuterna som är. Så vi kommer ha många som spelar och vi kommer ligga på 45 minuter per skalle. Så det känns som en bra stegring. Sedan så har vi ytterligare två matcher mot Akropolis och Flora innan vi går in i cupen. En klok och bra stegring är väl det som vi har gjort de här tre veckorna. Sedan så avslutar vi den delen med matchen här imorgon och sedan så spinner vi vidare med de två veckorna som är innan cupspelet.

Se matchen mot Gefle

Matchen sänds på UNTExpressen Premium och SportExpressen Play. Matchen kommer även sändas på arbetarbladet.se och gd.se. Är du kund hos någon av dessa ingår matcherna i ditt abonnemang, annars kan du bli kund. På SportExpressen Play går det även att köpa matchen som pay-per-view.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch