TV | IK Brage – IK Sirius | Matchsummering och höjdpunkter

• TV

Sirius begav sig till Borlänge för helgen andra träningsmatch mot Superettan-laget IK Brage. En match som bjöd på flertalet målchanser för Blåsvart, laget hade bud på flera mål redan under den första halvleken men det var istället hemmalaget som hade ledningen i paus. Till slut skrev sifforna till 3-2 efter en målrik andra halvlek.

Första halvlek
Sirius tog tag i taktpinnen direkt. Laget radade upp flertalet målchanser och var ständigt nära ett ledningsmål. Det började med ett bra inspel från Simon Gefvert som nickades bort precis framför ögonen på Joakim Persson, annars vi haft en tidig Siriusledning. Nästa läge uppkom när Laorent Shabani spelade fram Joakim Persson som fick till ett avslut som gick precis utanför. Det blåsvarta övertaget fortsatte under stora delar av den första halvleken. Mittfältet ägde mycket boll, Adam Wikman och Emil Özcan hade ett tydligt övertag mot Bragespelarna på innermittfältet. Nämnde Emil  Özcan hade också ett bra läge, men avslutet blockerades av en grönklädd försvarare. Det kanske allra bästa Siriusläget i den första halvleken uppkom när Joakim Persson blev helt frispelad efter en fin djupledsboll från backlinjen. Brages målvakt var dock med på noterna och kunde komma ut och störa Jocke i avslutningsmomentet. Trots många lägen förblev Blåsvart mållösa under den första halvleken och istället kom Brage upp och kunde ganska orättvist göra matchens första mål efter en tilltråcklad situation i Sirius straffområde.

Andra halvlek
Sirius fortsatte skapa flera målchanser i den andra halvleken men det var återigen Brage som lyckades få in nästa boll i mål. Efter ungefär en kvart kunde de utöka sin ledning till 2-0 efter en hörna. Underläget stoppade inte Blåsvart, laget fortsatte att skapa flera farligheter i och utanför offensivt straffområde. Till slut kunde laget även spräcka målnollan då Samuel Wikman blev fälld av hemmalagets målvakt och domaren blåste för straffspark. Laorent Shabani var iskall när han placerade in 2-1 från straffpunkten. Strax därefter var Rasmus Niklasson nära en kvittering då han tvingade hemmamålvakten till en vass räddning efter ett fint distansskott. Det kändes som att en kvittering låg i luften, och till slut kom också 2-2-målet efter ett inspel som rann igenom hela hemmaförsvaret. Målskytt var Laorent Shabani som därmed noterades för sitt andra mål för dagen. Kvitteringen fick hemmalaget Brage att vakna till liv och strax därefter tog de åter ledningen efter en ny hörna. Matchens femte mål blev även det sista för dagen, matchen slutade därmed 3-2 till hemmalaget.