TV | IFK Norrköping – IK Sirius | Matchsummering

• TV

Årets allsvenska premiär gick av stapeln under söndagskvällen då Sirius fick med sig en poäng hem från PlatinumCars Arena i Norrköping. Laget stod för en stabil insats på en väldigt svårspelat och snötäckt konstgräsplan. Jacob Ortmark gjorde det första blåsvarta målet i årets allsvenska då han satte kvitteringen i andra halvlek.

Första halvlek
En timme innan matchen började det regna, och när uppvärmningen väl drog igång kom även snön. Det var aprilväder i sitt värsta slag när domaren till slut blåste igång matchen. Matchen inleddes med en hög intensitet där båda lagen visade prov på hög press. Det var även jämnt i bollinnehavet, båda lagen hade perioder där de fick äga bollen lite mer, men det var hemmalaget IFK Norrköping som skapade de hetaste lägena framför mål. Till en början var det några inläggslägen där precisionen i det avgörande momentet saknades. Efter cirka 20 minuter var planen helvitt och täckt av snö. Det kändes även som att ”Peking” hade fått ett litet övertag om matchbilden och till slut kom även ledningsmålet i den 25:e minuten genom ett välplacerat distansskott. Målet fick Blåsvart att vakna. Laget kom igång igen och vi fick se ett varierat kombinationsspel framför offensivt straffområde. Jacob Ortmark, Johan Karlsson och Adam Hellborg hade bra aktivitet på innermittfältet och det kändes som att en kvittering var nära. Det skapades dock inte superlägen för Blåsvart utan istället var det hemmalaget som nästintill fick ett friläge strax innan paus, Axel Björnström stod för att hemjobb och kunde till slut kan blockera avslutet. Vi gick därmed till paus i underläge, och strax innan halvtid meddelades det att det skull bli en förlängd halvtidspaus på grund av planskottning.

Andra halvlek
Sirius tog tag i matchen direkt i andra halvlek. Laget hade ett tydligt övertag och hemmalaget fick rikta in sig på försvarsspel. Första heta läget var när Johan Karlsson och Adam Hellborg fick chansen till ett dubbelavslut efter en inspel snett inåt bakåt. Johans skott blockerades, och Adams avslut gick precis utanför. Blåsvart fortsatte äga bollen och innermittfältet visade prov på goda kombinationer och fin rörlighet. Därför kändes det helt naturligt när Jacob Ortmark satte 1-1 efter tio minuter spel.

Ju längre tiden gick, desto mer svårspelat blev underlaget. Det var tydligt att detta handlade mer om kamp än om finlir. Till slut lyckades hemmalaget jobba sig in i matchen igen och tillställningen blev allt jämnare. I slutminuterna hade ”Peking” en frispark som gick i ribban, men det blev till slut inga fler mål. Matchen slutade därmed 1-1 och laget delade på poängen.