TV | David Mitov Nilsson klar för Sirius Fotboll

  • TV
02082021_1627887257.jpeg

Sirius Fotboll välkomnar målvakten David Mitov Nilsson till klubben. Under fredagen blev Sirius och den norska klubben Sarpsborg 08 överens om en övergång av den 29-årige målvakten. David ansluter till blåsvart i samband med träningsstarten den 11 januari och hans kontrakt sträcker sig till sommaren 2024.

David kommer senast från den norska klubben Sarpsborg 08 där han stod för en imponerande säsong. Statistiken visar bland annat att han släppte in minst mål av alla förstamålvakter i Eliteserien samt att han höll nollan under tio av 26 spelade matcher.

Välkommen till Sirius, hur är känslan just nu?
– Det känns grymt att vara här. Det är otroligt inspirerande och jag är redan väldigt taggad på att dra igång.

Vad var det som lockade med Sirius?
– Dels att det är en bra klubb. De spelade väldigt fint i fjol. De gjorde en hel del bra matcher, jag såg faktiskt en hel del matcher med dem. Sedan känner jag också Daniel Bäckström sedan tidigare, så det kändes bara rätt i kroppen helt enkelt.

Hur skulle du beskriva dig själv som fotbollsspelare?
– Jag är en spelare som gillar att prata mycket, Jag är ambitiös, jag vill hjälpa laget mycket med min kommunikation som sagt. Jag är även duktig en mot en, stark i luftspelet och gillar att styra och ställa helt enkelt. 

Vad tänker du kring säsongen 2021?
– Jag ser fram emot att vi ska göra ett ännu bättre år än vad vi gjorde i fjol. Det känns som att Sirius var på väg mot något riktigt bra med sitt spelsätt, vi vill nog förfina det och bli ännu vassare både framåt och bakåt. På det sättet kan vi förhoppningsvis ta ännu fler poäng och få en högre placering.

Till sist, vad kan alla  Siriussupportrar  förvänta sig av dig nästa år?
– De kan förvänta sig ett tryggt målvaktsspel. Jag kommer göra allt jag kan för laget såklart. För min del sätter jag inte mig själv först, utan det är klubben och tre poäng som är det viktigaste hela tiden. Jag ser fram emot att få möta dem.

Sportchef Ola Andersson kommenterar värvningen av David Mitov Nilsson:
– David är en målvakt som vi känner väl. Han är en erkänt duktig målvakt som håller en hög skandinavisk nivå och vi är glada över att han vill komma till Sirius. I meritlistan finns bland annat ett SM-guld från 2015 och statistiskt var han en av de absolut bästa målvakterna i Eliteserien under 2020.

David Mitov Nilsson
Position: Målvakt
Ålder: 29 (född 1991)
Moderklubb: IFK Norrköping
Tidigare klubbar: IFK Norrköping, IF Sylvia (lån),  GIF Sundsvall,  Sarpsborg 08.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch