TV | Daniel Bäckström – ny huvudtränare för Sirius Fotboll

  • TV
02082021_1627887181.png

Idag blev det klart att Daniel Bäckström tar över rollen som huvudtränare för Sirius Fotboll. Daniel kommer senast från ett uppdrag som assisterande tränare i Malmö FF och har en bred erfarenhet från olika tränaruppdrag sedan tidigare. Daniels anställning som huvudtränare för Sirius Fotboll inleds den första januari 2021.    

Daniel Bäckström, ny huvudtränare för Sirius Fotboll – välkommen till klubben.
Tack så jättemycket.

Hur känns det?
– Jag har en jättebra känsla. Jag är glad över att vara här och glad över att det är klart. Jag ser förstås också fram emot att få börja jobba. 

Du tar över rollen som huvudtränare den 1 januari, hur kommer den första tiden att se ut här i Sirius?
– Första stegen kommer handla mycket om att lära känna verksamheten. Det handlar om att lära känna spelarna, men också att så snabbt som möjligt börja bekanta mig med övriga ledarstaben. Därefter också börja planera för januari först och främst och sedan spinna vidare på det. Men det är klart att det kommer bli mycket att sätta sig in i. Jag ser fram emot att jobba hårt för det här.

Du kommer senast från Malmö, berätta lite kort om din karriär fram till nu?
– Jag kommer från ett år som assisterande tränare i Malmö FF. Innan det var jag tre och ett halvt år i Örebro SK, även där som assisterande tränare. Jag har också ett förflutet i IFK Norrköping där jag hade en kombinationsroll, dels som akademichef men också tränare för det dåvarande U19-laget i IFK Norrköping. Ska jag backa riktigt långt är jag född och uppvuxen i Umeå. Det är där jag har min fotbollsfostran både som spelare och som tränare.

Beskriv dig själv som tränare och ledare.
– Jag ser fram emot att spinna vidare på det som Sirius har gjort bra, kanske nu framförallt här under 2020. Jag tycker att den fotbollen som har spelats här på Studenternas har varit bra och synkar väl med hur jag vill att fotboll ska spelas. Jag tror också hårt på att bygga ett lag i den anda som har varit här i Sirius, framförallt under den förra säsongen. Vi ska jobba hårt för varandra. Jag ska finnas där och jag ska utveckla spelare. Det tror jag kommer bli jätteviktigt, och det vet jag att också Ola och Christer synkar väl med den uppfattningen. Vi ska utveckla spelarna här, för att över tid och på sikt också prestera riktigt fina fotbollsresultat.

Sportchef Ola Andersson om rekryteringen av Daniel Bäckström
Daniel är en av de mest intressanta tränarnamnen i Sverige. Han passar in i Sirius profil just nu, han vet var vi är och han vet vart vi ska. Vi vill fortsätta med vår positiva och framåtlutande spelsätt och Daniel är inne på samma spår – just därför känns det här helt rätt och jag är väldigt nöjd med rekryteringen av Daniel.

 

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch