TV | Christian Kouakou klar för Sirius Fotboll

  • TV
02082021_1627887251.jpeg

Sirius Fotboll välkomnar Christian Kouakou till klubben. Under tisdagen blev Sirius och IFK Göteborg överens om en övergång av den 25-årige anfallaren. Christian ansluter till blåsvart redan på torsdag och hans kontrakt sträcker sig över säsongen 2023.

Christian kommer senast från IFK Göteborg där han noterades för sju allsvenska framträdanden och en assist sedan han anslöt från Brage under juli månad i fjol. Christan gjorde sin allsvenska debut redan 2011 då han som sextonåring byttes in för sin dåvarande klubb AIK.

Välkommen till Sirius, hur är känslan just nu?
– Det känns fantastiskt. Det är väldigt kul att vara här och jag ser fram emot säsongen.

Vad var det som lockade med Sirius?
– Helheten, Sirius och Uppsala som stad, och fotbollen framför allt, och sedan nya tränaren och allting runt omkring som bara kändes rätt. Jag tror också att sättet laget spelar på passar mig väldigt bra.

Beskriv dig själv som fotbollsspelare.
– Jag är väl en djupledsspelare, snabb och kan komma ner och kombinera och liksom droppa ner. Men min största egenskap är väl att göra mål i boxen.

Vad tänker du kring säsongen 2021?
– Det ska bli kul. Vi ska försöka göra en bättre säsong än förra året, även fast det var en bra säsong från Sirius sida. Så vi ska försöka toppa det, och göra årets säsong lite bättre med allt vad det innebär.

Till sist, vad kan alla Siriussupportrar förvänta sig av dig nästa år?
– Det är väl förhoppningsvis mål. Det är väl det jag är värvad till först och främst tror jag, i och med att jag är forward. Men också att jag är ambitiös och kan hjälpa laget,
både offensivt och defensivt. Och sedan såklart försöka vara positiv och ta klubben framåt.

Sportchef Ola Andersson kommenterar värvningen av Christian Kouakou:
– Det här är en forward som ger oss ett djupledshot. Vi har följt Christian länge och särskilt i Brage visade han vad han kunde. Han slog igenom i AIK som en ung talang och tappade möjligtvis lite fart efter det men har sedan gått via Nyköpings BIS och Brage, vilket visar en målmedvetenhet som var intressant för oss redan inför 2020.  

Christian Kouakou
Position
: Anfallare
Ålder: 25 (född 1995)
Moderklubb
: AIK
Tidigare
klubbar: AIK, Akropolis IF (lån), Mjällby AIF (lån), IF Brommapojkarna, Nyköpings BIS,  IK Brage,  IFK Göteborg.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch