TV | Aron Bjarnason klar för Sirius Fotboll

  • TV
02082021_1627887388.jpeg

Sirius Fotboll välkomnar den isländska ytterforwarden Aron Bjarnason till klubben. Aron har idag signerat ett avtal som sträcker sig till sommaren 2025.

Den 25-åriga ytterforwarden kommer senast från Újpest FC som huserar i NB1, den ungerska högstaligan. Fjolåret spenderade Aron på lån hos de isländska mästarna Valur Reykjavík där han noterades för sju mål och nio assist på 18 seriematcher.

Aron Bjarnasson, välkommen till Sirius. Vad är dina första intryck av klubben?
– De första intrycken är bra. Jag kom hit idag och såg dagens träningsmatch. Jag tycker att laget spelade bra fotboll. Så jag har fått ett bra intryck.

Hur kom det sig att du valde Sirius?
– Jag valde Sirius för att jag ville spela i Allsvenskan och testa min lycka här, och såklart även utvecklas som fotbollsspelare och det här känns som rätt miljö för att göra det. Efter att ha pratat med ledarstaben känns det verkligen som rätt val.

Vad vet du om Allsvenskan?
– Jag har inte sett så jättemycket av Allsvenskan. Men jag vet att många isländska spelare har spelat här och att de har varit framgångsrika. Så ligan är respekterad på Island, och jag tycker det är en bra liga. 

Beskriv dig själv som fotbollsspelare?
– Jag skulle säga att jag är en snabb ytter. Jag gillar att löpa in bakom backlinjen och bidra med mål och assist också.

Sista frågan, hur är din svenska?
– Jag tror att jag kan förstå lite grann. Jag kan även prata lite svenska. Jag hoppas att jag kan förstå och prata
mer om några månader.  

Tack, och välkommen till Sirius!

Sportchef Ola Andersson om värvningen:
–Med Aron får vi en offensiv spelare som utgår från någon av kanterna, han är en är snabb forward som gärna hotar i djupled – vilket ligger i linje med hur vi vill anfalla. Aron hade ett väldigt fint 2020 då han var utlånad till Valur från Újpest och gjorde poäng i form av egna mål men också flera framspelningar. Nu har vi en anfallsbesättning som möjliggör olika typer av anfallsspel och förhoppningsvis gör oss oförutsägbara för motståndarna.

Aron Bjarnason

Ålder: 25 (född 1995)
Position
: Ytterforward eller yttermittfältare
Tidigare klubbar: Thróttur, Fram Reykjavík, ÍBV, Breidablik, Valur Reykjavík, Újpest FC

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch