Tung förlust i våravslutningen

01082021_1627845128.jpeg

Sirius damer fick inte den önskade avslutningen på vårsäsongen. Växjö DFF visade i söndagens möte på Myresjöhus Arena varför de är Elitettans så här långt målgladaste lag när de med  en 4-0-seger skickade Blåsvart till sommarvila med en del att fundera på.

– Vi började helt okej och visade att vi vill spela fotboll, men de får 1-0 efter ett olyckligt självmål och det sätter sina spår. Det är inte den start vi behöver mot ett lag som Växjö, och de får energi av det och spelar fin fotboll, säger Fredrik Bernhardsson.

Det olyckliga självmålet redan efter fyra minuter var ingen optimal start på matchen för Sirius del, och efter 26 minuter kom ett mål som även det kändes onödigt att släppa in när Växjös skyttedrottning Anna Anvegård satte 2-0 efter en hörna.

– De hade ganska mycket boll, men vi försvarade oss väl och de skapade egentligen inte så mycket. Men så blir de i princip bjudna på målen, det går för lätt, säger Fredrik Bernhardsson.

Efter 2-0-underläge i halvtid kom Sirius ut med bättre fart i den andra halvleken.

– Vi går ut beslutsamt och jobbar väldigt hårt, men får inte riktigt till det där sista.

Trots en bättre Siriusperiod gör istället Växjös Erika Gabrielsson 3-0 när hon nickar in ett inlägg i den 62:a minuten. På Siriusbänken förbereds ett antal korrigeringar för att försöka lyfta upp spelet under matchens sista halvtimme, men någon förändring hinner det inte bli innan nästa mål faller. Strax därefter, i matchminut 66, drar Anna Anvegård på ett avslut från distans till 4-0 för hemmalaget

Resten av matchen blev sedan mer av en formalitet, och ett av skador ordentligt decimerat Sirius (bara två spelare fanns med på bänken) får gå till några veckors sommarvila för att slicka sina sår.

– Vi kommer inte upp i nivå, och gör för många tekniska misstag för att kunna etablera något spel. Det var en tung eftermiddag, och det är förstås inget roligt sätt att gå iväg på sommaruppehåll på, men samtidigt kommer uppehållet lägligt. Den senaste tiden har gått väldigt hårt åt vår tunna trupp, säger Fredrik Bernhardsson.

Foto: Björn Pettersson (arkiv)

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch