Tuff förlust för Sirius Dam

01082021_1627844749.png

Bottenlaget Qbik bjöd upp till dans på Tingvalla IP. En dans som Sirius aldrig riktigt kom in i. Förlustsiffrorna skrevs till slut till 1 – 2 efter en sen reducering av inlånade F19-spelaren Ariam Berhane. Hennes första mål i a-laget efter två inhopp och blott 35 spelade minuter i Elitettan.

Qbik inledde matchen starkt och efter 20 minuter hade Emma Holmgren redan hunnit mota fem skott på mål. Sirius var dock hela tiden med i matchen men först med knappa halvtimmen spelad kom den första målchansen, signerad Elin Åkerman.

– Det var alldeles för mycket bollbyten för at jag ska vara nöjd, säger Fredrik Bernhardsson. Vi bord ha lugnat ner spelet och skapat lugn men nu blev det inte så.

Säg den glädje som varar, som bakterien sade. I dag var Qbik det hungrigaste laget och strax före halvtidsvilan klev Amanda Jansson fram och nickade in dagens första mål bakom en chanslös Emma.

– Det var riktigt tungt att få ett mål i baken i det läget men det kändes ändå inte som någon fara på taket utan vi kände att vi skulle fixa det här i andra halvlek.

Men så blev det inte den här gången istället höll sig återigen Amanda Jansson framme med pannan och Qbik ledde med 2 – 0.

– Det var väldigt tufft och Qbik fick massor av energi. De spelade desperat och tufft och det hade vi svårt att hantera i dag. Desperation slog kvalitet helt enkelt.

Under de sista tio minuterna spottade Sirius upp sig och belägrade hemmalagets mål ordentligt. Utdelningen kom i den 89:e minuten när F19-talangen Ariam Berhane i sitt andra inhopp i a-laget rakade in reduceringen, och sitt första mål i a-laget.

– Deras back gjorde en ganska dålig passning bakåt till målvakten, berättar Ariam. Jag bröt bollbanan och kunde peta den i mål.

Den riktiga glädjen över målet har inte riktigt infunnit sig än konstaterar Ariam.

– Klart att det var kul att få göra mål men det är surt att vi torskade. När bollen gick in tänkte jag mer på att vi hade ett mål kvar att göra för att komma ikapp än på att det var mitt första a-lagsmål.

Trots belägringen kom Sirius aldrig i kapp i dag och fick vända hem utan poäng. Hem till omladdning inför sista hemmamatchen innan sommarvilan, mot AIK den 27 juni på Studenternas IP.

 

Bilden: Ariam Berhane värmer upp inför en tidigare match. Foto Björn Pettersson

 

 

 

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch