Truppen mot IFK Norrköping: Sirelius tillbaka

  • App
01082021_1627854374.jpeg

Två förändringar görs jämfört med senast i den trupp som Sirius tar sig an IFK Norrköping med hemma på Studan imorgon.

Nyförvärvet Zackarias Faour går för första gången in i en blåsvart matchtrupp. Tillbaka är samtidigt Ian Sirelius, som har vilat i några veckor med en sliten kropp. Den senaste tiden har han varit tillbaka i full träning och känt sig piggare.

– Hans spelstil bygger på explosivitet, men nu har han saknat kraft och inte kunnat trycka på riktigt. Vi har befarat någon sjukdom men inte hittat något på tester, som han ska göra fler av. Från vår sida är han uttagningsbar, det är ingen fara att träna, det handlar bara om vilken nivå han presterar på, säger Sirius fystränare Viktor Helander.

Borta på grund av skador är fortsatt Ante Björkebaum, Moses Ogbu, Ante Eriksson, Karvan Ahmadi, Johan Eiswohld och Alexander Nilsson.

För Eiswohld, som varit borta sedan bortamatchen mot Häcken i början av maj går det sakta framåt, men den skadade tån behöver ytterligare tid.

– Det tar helt enkelt lång tid att läka. Det är väldigt segt för honom, men han tränar på väldigt bra och har blivit mycket starkare fysiskt, om man ska se något positivt. Det går framåt, men sakta, säger Viktor Helander.

Alexander Nilsson opererade tidigare i veckan sin hand efter att ha åkt på en fraktur under en träning. Något spel i de närmaste matcherna blir det sannolikt inte.

– Hans operation gick bra och nu blir det gips i några veckor. Sedan får man se om han kan spela med skydd och när man vågar lita på handen, säger Viktor Helander.

Trupp
3 Karl Larson
4 Oscar Pehrsson
5 Daniel Jarl
7 Niklas Busch Thor
8 Kim Skoglund
10 Elias Andersson
12 Oscar Kindlund
14 Ian Sirelius
15 Sam Lundholm
16 Johan Andersson
17 Zackarias Faour
18 Jesper Arvidsson
19 Christer Gustafsson
22 Stefano Vecchia
23 Philip Haglund
30 Lukas Jonsson
31 Joshua Wicks
93 Shkodran Maholli

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch