Tröjan och ekonomin i fokus på årsmötet

01082021_1627815217.png

Sirius Fotbolls årsmöte i dag bjöd på både tuffa besked och intressanta diskussioner.

Styrelsen i Sirius Fotboll redovisade ett balanserat resultat på -941 000. Sammanlagt innebär det att en ackumulerad förlust på totalt 1 857 137 kronor överförs i ny räkning.

– Det är så klart jättetråkigt att behöva redovisa ett sådant resultat, sade styrelsens ordförande Ove Sjöblom vid årsmötet. Vi har arbetat fram ett tufft åtgärdsprogram som vi räknar med ska ha oss på plus igen vid årsskiftet.

Redan den 31 augusti behöver föreningen dock redovisa ett nollresultat för att säkerställa elitlicensen, eller minst en genomarbetad plan för att nå dit i närtid.

– Jag kan självklart inte garantera till 100 procent att vi kommer att klara det, säger Ove Sjöblom. Däremot känner jag att de åtgärder vi vidtagit och kommer att vidta kommer att vara tillräckliga. Dessutom gör vår nuvarande säljorganisation ett fantastiskt arbete på säljsidan.

Årsmötet behandlade också en motion om att föra in tröjans utseende och sköldens placering i Sirius Fotbolls stadgar. Något som visade sig inte vara möjligt eftersom detta regleras till viss del i huvudklubbens stadgar. Sköldens placering kan man påverka och motionärernas önskan att den placeras på den gula stjärnan, till vänster på bröstet skickades till huvudklubben.

Det enda förändringen  i styrelsen är att Mikael Pettersson lämnade och ersattes av Mattias Sjunnesson. Kvar som ordförande blir Ove Sjöblom.

Bilden: Sirius Fotbolls styrelse 2016: Mattias Sjunnesson nyval, Ove Sjöblom omval ett år, Eva Löwling ett år kvar, Lars-Inge Kinge omval ett år, Anders Ax ett år kvar. Saknas på bilden gör Gustav Sälgström omval två år.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch