Tredje raka för Sirius damer

Två raka segrar blev tre när Sirius damer i dag slog tillbaka Djurgårdens IF med 2 – 0. Målskyttar Aisha Faiqi och Tyra Kajgård.

Dagens match blev en rasande kamp om varje millimeter. Redan i den åttonde minuten fick Djurgården till en kvalificerad målchans men Emma Holmgren var totalt omutlig i dag. Snabb omställning och en öppnande passning från Elin Åkerman gav Aisha Faiqi fri väg fram mot Djurgårdens keeper. En iskall fint av ädlaste märke och en chanslös djurgårdsmålvakt fick se bollen rulla in och Aisha debutmål i Elitettan var ett faktum, med bara nio minuter spelade.

Hemmalaget fick en skön boost av målet men med tio minuter kvar av halvleken började Djurgården käka sig tillbaka in i matchen. Sirius var dock på tå ordentligt och även om Djurgården spelade upp sig ordentligt i andra halvan och stundtals pressade på ordentligt höll både försvarsmuren och Emma i målet hög nivå. Även anfallet jobbade på bra och sett till kvalificerade målchanser var det jämnt.

Precis i skarven mellan ordinarie tid och tilläggstid kom så spiken i kistan för Djurgården när vindsnabba Tyra Kajgård kom fri och stötte in bollen bakom en ställd djurgårdsmålvakt efter en sololöpning.

Trots dagens seger ligger Sirius kvar på sjätte plats i Elitettan men ett kliv uppåt kommer allt närmare.