Tredje raka för Sirius Dam

01082021_1627845852.jpeg

Damerna håller sig kvar i vinnarspåret. Trots att det blev onödigt spännande när Kalmar reducerade i slutminuterna blev det tre nya poäng på Studenternas i dag.

Att det var två lag som skuggade varandra i tabellen och därmed bör vara jämnstarka blev snart uppenbart. Den första halvleken blev en både chanssnål och tajt historia där lagen turades om att låna bollen av varandra på mittfältet.

När det väl släppte, en kvart in i matchen, var det Kalmar som tog ledningen på hörna. Bollen dalade rätt mot bortre stolpen där den tog i och studsade in, helt otagbar för Emma Holmgren i målet.

Och precis som halvleken var jämn skulle målskörden visa sig bli det. Med dryga fem minuter kvar innan halvtidsvilan fick Agnes Nyberg revansch för sin stolpträff i förra matchen när hon nu fick se bollen borra sig in i maskorna.

Sirius rivstartade andra halvlek och efter bara sju spelade minuter hade både Emelie Magnusson och Julia Lyckberg sett till att Kalmars målvakt fick vittja maskorna. Med en 3 – 1-ledning kunde Sirius släppa lite på andningen och tog bra kontroll över det som hände på planen. Även om Kalmar allt som oftast kom upp i farliga omställningar så höll backlinjen emot på bästa sätt ända tills en minut in på övertid när Kalmars Mathilda Johansson Prakt kunde skicka in en reducering och skapa en i hemmaögon rätt onödig spänning under de sista minuterna.

Sirius höll dock undan och med den tredje raka segern efter sommaruppehållet tar man ett kliv uppåt i tabellen där man nu är förankrad i den grupp som håller till närmast under toppduon.

Foto: Patrik Israelsson

 

 

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch