Tredje raka för Sirius F19

Matchen mot AIK spelades på Årsta IP. Spelare från Sirius och Vaksala SK med en medelålder på 18 år deltog i matchen.  Fyra överåriga (+19) Siriusspelare som inte spelade från start mot Eskilstuna i onsdags deltog. Sirius började lite nervöst men efter cirka 15 minuter började man få fart på spelet. AIK hade inledningsvis ett par bra chanser bl.a. ett skott strax över från bra läge och ett bra distansskott som Lina Lundqvist greppade uppe i sitt högra kryss. Sirius unga lag med fem 97:or från start, pressade AIK:s spelare hårt och de hade svårt att skapa något riktigt bra framåt. Ettan av FilippaSirius var själva på väg igenom flera gånger men fick inte till sista passningen. Efter 20 minuters spel fick hemmalaget en frispark strax utanför straffområdet. Fram stegade Filippa Angeldahl och skruvade bollen över muren stolpe in till 1-0. Mycket snyggt! Sirius fortsätter att spela bra och AIK är också bra som har många unga skickliga talanger.Tvåan av StinaStina Melin bryter sedan in mot straffområdet från sin högerbacksplats och drar på ett jätteskott från 25 meter strax under ribban till 2-0. Sirius kontrollerar sedan matchen och borde kanske gjort ett mål till men 2-0 står sig i paus. Storck en målskyttI andra halvlek böljar spelet fram och tillbaka, båda lagen har chanser inledningsvis men lyckas inte sätta dit bollen. En bit in i halvleken utnyttjar Sarah Storck ett misstag av AIK:s målvakt och kan enkelt jogga in med bollen i mål till 3-0. Strax därefter blir hon snyggt framspelad och bredsidar säkert in 4-0 som blir slutresultat trots bud på fler mål. Många bra prestationer från flera spelare. De lite äldre spelarna är bra och visar mycket bra attityd vilket smittar av sig på de yngre. Alla visar verkligen att de hela tiden utvecklas.Bra match och full pott, 9 poäng, efter tre matcher i Svenska Spel F19 seren.MatchfaktaSirius-AIK 4-0 (2-0)Målen:Sarah Storck 2, Filippa Angeldahl, Stina MelinSå här spelade Sirius:Lina Lundqvist – Stina Melin-Malin Forssner-Matilda Ogden-Lisa WiknerAmmy Wallin-Nathalie Nordelind-Filippa Angeldahl-Ida NorströmElin Åkerman-Sarah StorckAvbytare:Isabelle Lide-Maria Björsberg-Josefin LindströmNNNNN