Tre nya poäng och tre mål av Elin

Mötet på LF Arena i Piteå slutade med en 5-2-seger för Sirius.Matchen hade två ansikten sett ur ett Siriusperspektiv. Första halvlek var lite trög medan andra halvlek bjöd på en lysande Siriusfotboll.Men trots allt kunde Sirius gå till en halvtidsvila med en 3-2-ledning. Men trots trögt spel kunde den ledningen varit betydligt större om laget hade haft lite bättre flyt och skärpa i avsluten.Efter lite justeringar och snack i halvtidvilan blev spelet lysande i andra halvlek. Bra rörelse, fart och en bra organisation av laget gjorde Sirius kunde ta över spelet ganska rejält.4-2-målet var fotbollsgodis. Det började med att Märta Säfström frispelade Ingrid Wixner på vänsterkanten. Ingrid tog sig ned till kortlinjen där hon spelade in bollen, snett bakåt i straffområdet till Elin Åkerman som tryckte upp bollen i nättaket. Så här skulle en känd Uppsalaförfattare ha beskrivit målet: Snyggt sa Bull om målet. Mycket snyggt sa Bill.Även Sirius femte mål svarade Elin Åkerman för.Den här gången stod inhopparen och centrala mittfältaren Aisha Faiqi för förarbetet. Aisha vann bollen mitt på egen planhalva. Med en perfekt avvägd djupledspassning över Piteås backlinje friställde hon Elin mitt på Piteå planhalva. Fri med målvakten rullade Elin säkert in bollen.- – Vilket fokus Elin hade i det läget, där finns det inget som kan stoppa henne. Där ska bollen bara i mål, säger Siriustränaren Kalle Fremdling. Piteåmatchen Var Aisha Faiqis (från Sunnersta) första i Siriustöjan. Aisha gjorde en alldeles lysande match och bjöd på flera härliga offensiva initiativ i andra halvlek.I backlinjen agerade Lisa Wikner med pondus och auktoritet och styrde backlinjen på ett bra sätt. På vänsterkanten dansade Stina Melin fram och kom med bra i offensiven flera gånger och i målet spelade Lina Lundqvist och gjorde flera bra räddningar.Vi tackar  – även de Siriussupportrar som var på plats – släktingar till Elin, Bea och Aisha – och gav oss sitt stöd.Segern innebär att Sirius fortsatt finns med i toppen av tabellen.Nästa match är på onsdag då laget möter Gustafs på Furuvallen i Tärnsjö.Då hoppas blåsvart på ett stort publikstöd.MatchfaktaPiteå-Sirius 2-5 (2-3)Målen, Sirius: Elin Åkerman 3, Sanna Öhlund, Ingrid WixnerSå här spelade Sirius:Lina Lundqvist – Lisa Wikner, Elvira Sjöberg, Viktoria Andersson, Stina Melin – Ammy Wallin, Märta Säfström, Bea Stenmark, Ingrid Wixner – Elin Åkerman, Sanna ÖhlundErsättare: Fia Hage, Pernilla Andersson, Aisha Faiqi, Moa KarlströmLagledningen