Träningsmatch: IK Sirius – Örebro SK

  • App
01082021_1627853180.jpeg

På torsdagen klockan 13.00 spelar Sirius en träningsmatch inför omstarten av allsvenskan, där man tar emot Örebro SK hemma på Lötens gräsplan klockan.

Sin senaste match spelade Blåsvart för drygt två och en halv vecka sedan, men efter 12 dagars välbehövlig semester drog träningen igång igen när laget återsamlades på Löten i söndags. Imorgon torsdag värmer Sirius upp inför omstarten av allsvenskan nästa helg med en träningsmatch mot seriekollegan Örebro SK.

Klockan 13.00 är det avspark på gräsplanen vid Lötens IP. Inträdet är fritt, som vanligt vid våra träningsmatcher. Observera att det alltså är gräsplanen bortom Diöshallen som gäller, inte konstgräset. Välkomna!

Matchen blir en bra möjlighet att få igång laget igen efter semestern och komma in i matchtempo igen, menar Kim Bergstrand.

– Vi vill komma igång tempomässigt och få lite samträning. Jag hoppas att det ser ut som riktig fotboll större delen av matchen, säger han.

I Sirius matchtrupp är framför allt värt att notera att Ante Björkebaum är tillbaka igen efter den skada som hållit honom från spel sedan matchen mot Häcken i början av maj, och Oscar Kindlund har återhämtat sig från hjärnskakningen i det förra mötet med Örebro. Truppen fylls dessutom på med akademispelarna Isac Bråholm och Sherko Faiqi. Ett antal byten är planerade, bland annat kommer de båda målvakterna att få stå varsin halvlek.

Fortfarande saknas ett antal spelare på grund av skador, men det går framåt. Ante Eriksson har gått in i full träning men hålls ännu utanför matchspel, och Christer Gustafsson väntas träna för fullt i nästa vecka. Även Stefano Vecchia är tillbaka i träning efter en lång sjukdomsfrånvaro och Karvan Ahmadi närmar sig sakta men säkert. Kingsley Sarfo, som haft problem med en ljumske, rehabtränade på onsdagens träning tillsammans med knäopererade Niklas Busch Thor samt Johan Eiswohld och Daniel Jarl, som alla väntas vara tillbaka till eller snart efter den allsvenska omstarten.

Sirius startelva
Joshua Wicks
Karl Larson, Kim Skoglund, Oscar Pehrsson, Jesper Arvidsson
Oscar Kindlund, Philip Haglund, Moses Ogbu
Alexander Nilsson, Ante Björkebaum, Ian Sirelius

Avbytare: Lukas Jonsson, Jakob Bergman, Diego Montiel, Isac Bråholm, Johan Andersson, Sherko Faiqi, Dragan Kapcevic

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch