Träningslägret igång – Alicante dag 1

02082021_1627885625.jpeg

Under fredagen begav sig Sirius till spanska Alicante för en och en halv veckas träningsläger. Så här såg dag ett ut för Blåsvart.

Laget samlas för avfärd i buss kl 09.30 och på Arlanda står det klart att flera allsvenska konkurrenter också ska resa söderut just idag. Flyget mot Alicante är försenat och väl ombord meddelas det att vi inte kommer kunna flyga över Frankrike på grund av strejk i flygtornen där, så det blir en något längre rutt vilken så klart tar något längre tid.

Till sist landar ändå flyget i Spanien och så fort Ola Andersson tar sikte på kaffedisken efter att alla spelare och ledare fått sina väskor så blir Ola ett slags godkännande att ställa sig i kön för en kaffe. Problemet är att resten av laget redan sitter samlade i spelarbussen som ska ta oss till hotellet som ligger en timmes bilkörning från Alicante. Men stämningen är alltjämnt på topp också efter att de sista släntrat in på bussen.

Några av oss har med sig en macka ner till bussen men busschauffören  skakar på huvudet och säger ”No bread on the bus, only water…”. Så klart killen är rädd om sin buss.

I bussen snackas det mycket mat. Spelarna är hungriga efter en lång dag resande.

När vi anländer till hotellet är det mörkt. Vi tilldelas våra rum och de flesta kastar bara snabbt in väskan innan de rusar ner till den stora matsalen där middagen står uppdukad. Det är pasta, sallad, grillat kött, stekt potatis, honungsmelon och grönsaker.

Maten är suverän och vi äter alla med god aptit.

Efter maten är det en halvtimmes vila innan vi går i samlad trupp ner mot den fantastiska fotbollsplanen som ligger inklämd mellan två höga berg och en väg. Man hade kanske förvänta sig lite tunga ben efter lång resa och sen middag men det är som att se kalvar på det berömda grönbetet.

”Minns att vi har världens bästa jobb”, säger tränare Henrik Rydström och ingen säger emot honom.

Det blir en timmes lekfull men ändå suveränt spelskicklig och förvånansvärt intensiv träning i det skimrande strålkastarljuset.

En suverän dag där det redan står klart att de här gruppen trivs tillsammans.

Imorgon ska det bli tjugo grader varmt.

Då hörs och ses vi igen.

Följ Blåsvart under träningslägret på Instagram, @siriusfotboll!

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch