Toppar och dalar för akademilagen

  • U19
01082021_1627854615.jpeg

Alla de tre äldre akademilagen fick med sig minst en vinst de två senaste helgerna. Och matchandet fortsätter i helgen – men ingen hemmamatch denna omgång.

En resa till Enskede IP höll på att sluta i en ödesdiger plump i protokollet, men i slutminuterna forcerade U19 med allt man hade för att gå för vinst. Taktiken lyckades och Tobias Stridsmans mål betydde 3-2 och vinst. Sirius låg under mot Enskede med uddamålet största delen av matchen men med både vilja och laganda vände man och ligger fortsatt kvar som tabelletta.Målen: Ludvig Lundqvist, Sherko Faiqi och Tobias Stridsman.

Efter detta väntade Spånga IS FK som Sirius sökte revansch mot sedan vårens förlust. Redan i inledningsminuterna fick U19 hål på motståndarna och sedan fick Spånga det svårt med en man mindre på plan. Slutresultatet skrevs till 7-1. Ludvig Lundqvist (2), Lamin Sheriff, Victor Edén, Josef Jalil, Sherko Faiqi och Anton Hennig skrevs in i målprotokollet.

Nu i helgen väntar IK Brage på Domnarvsvallen med start på lördag kl 13.30. Det återstår nu endast fem matcher av seriespelet.

U17 blåste på med full kraft i matchen mot Skiljebo SK och slutresultatet blev hela 7-0 på Löten. Skiljebo blev stundtals utspelade och blev alltmer frustrerade. Ett bollskickligt Sirius kunde både med instick, inlägg och soloprestationer avgöra matchen tidigt. I målprotokollet: Delroy Mlamba (2), Gabriel Persson, Erik Karlstrand, Isak Bråholm, Theeraphong Buaklin och Julius Brekkan.

Efter detta blev det en tuff bortamatch mot serieledande Täby FK under lördagen där Täby fick utdelning på sina målchanser – 3-1 förlust. Oliver Ottosson ende målskytt för Sirius.
Närmast möter Sirius AIK och domaren blåser igång matchen på Skytteholm söndag klockan 12.00.

För U16 fick IF Brommapojkarna med sig tre poäng i första slutspelsmatchen av U16 Nationell. Ett starkt BP vann med 3-1 även om Sirius hade tryck och bud på fler mål i slutet av matchen.
Nu väntar en bortamatch mot Hammarby under lördagen, matchstart Gubbängens IP kl. 16.00.

Tabeller och spelprogram
U19 Division 1 Svealand
U17 Allsvenskan Norra
U16 A1 Finalgrupp

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch