Tobias Carlsson klar för Sirius Fotboll

TC_hemsidan

Sirius Fotboll är överens med BK Häcken om en övergång av den 28-åriga mittbacken Tobias Carlsson. Det signerade avtalet sträcker sig över säsongen 2026. Tobias ansluter omedelbart till Sirius och gör sin första träning med laget under onsdagen. En längre videointervju med Tobias publiceras efter första träningen.  

Tobias Carlsson anslöt till BK Häcken från Varbergs BoIS inför säsongen 2020 och har noterats för 26 tävlingsframträdanden för klubben från Hisingen samt även varit utlånad till Varbergs BoIS under fjolårssäsongen. Tobias lånades ut till Varberg i juli och startade därefter 14 matcher i Allsvenskan samt spelade 90 minuter i Varbergs båda kvalmatcher mot Östers IF.

Innan sin sejour i BK Häcken hade Tobias även utgjort en bärande del av Varbergs BoIS säsongen 2019 då laget slutade tvåa i Superettan och därmed tog klivet upp till Allsvenskan.

Nu står det klart att Tobias karriär fortsätter i Uppsala och Sirius. Hans avtal med Blåsvart är skrivet över säsongen 2026.

Tobias Carlsson, välkommen till Sirius, hur känns det att vara klar för Blåsvart?
– Det känns kul och spännande, jag ser fram emot att komma igång med laget.

Vad var det som lockade med att komma till Sirius?
– Det var flera saker som lockade. Det här är delvis en spännande utmaning rent fotbollsmässigt – Sirius har en spelfilosofi som tilltalar mig. Sedan har jag även kollat runt och fått positiva bilder av Uppsala som stad och klubben som helhet.

Beskriv dig själv som fotbollsspelare.
– Jag skulle säga att jag är en bolltrygg och lugn försvarare. Sedan har jag även bra spelförståelse.

En längre videointervju med Tobias publiceras efter första träningen med laget.  

Jonathan Ederström, scout- och rekryteringsansvarig om värvningen:
– ”Tobbe” är en bolltrygg och passningsskicklig mittback med bra spelförståelse, både i anfallsspel och försvarsspel. Vi tror att han kommer passa väldigt bra in i vårt sätt att spela fotboll och vi är glada över att ha honom på plats.

Klubbdirektör Christer Abrahamsson om värvningen:
– Det känns kul att ha Tobias här hos oss. Vi har sökt förstärkning till vår backlinje och med Tobias i truppen får vi bland annat in erfarenhet och rutin som vi hoppas kommer att tillföra mycket till laget.

Fakta Tobias Carlsson
Position
: Mittback.
Ålder: 28 (född 1995).
Moderklubb: Grebbestads IF.
Tidigare klubbar: Grebbestads IF, Varbergs BoIS, BK Häcken.

Klicka här för att läsa mer detaljerad spelarinformation på svenskfotboll.se

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch