Tittar fortsatt uppåt: ”Det kan gå snabbt”

01082021_1627810561.jpeg

1-1 borta mot Östersund var ett bra resultat, men inte riktigt vad Sirius tänkte sig när man hade ledningen under nästan hela matchen i gårdagens toppmöte.

Det var nedstämt, men långt ifrån nedslaget, i Siriuslägret efter Östersunds sena kvitteringsmål och slutresultatet 1-1 i lördagens toppmöte. Mest störde att de två ytterligare poängen var så nära.
– Det känns jäkligt surt just nu, med tanke på att de får ett sent kvitteringsmål. Jag tycker att vi står upp för varandra väldigt bra, vi krigar, kämpar och springer, och försvarar oss ganska bra. Men de är så pass skickliga, och har ju flera skott i virket också. Första känslan är ändå att det känns surt. Besvikelse, säger Kalle Larson.

Andreas Andersson, som efter en hel rad fantastiska räddningar till slut fick se sig överlistad av en oturlig styrning på ett Siriusben, är inne på samma spår.
– Det kändes ruskigt illa, framför allt när det kommer så sent, när jag gör några räddningar, vi ändå lyckas försvara oss och har lite flyt med oss i den här matchen med stolpar och ribbor. Då känns det extremt tungt, som att vi tappar två poäng, även om man på förhand hade sagt att åka upp till Östersund och kryssa vore rätt bra, säger han.

Lika överens är de två om att många bra saker fanns att ta med sig från den oavgjorda matchen på bortaplan mot tufft motstånd.
– Första 35 är bra, vi står upp och  lyckas ha ett eget spel. Sista 10 av första slarvar vi lite för mycket när vi vinner bollen, och de får press på oss. Lite så är det i andra också, vi blir trötta och de trycker på mer och mer när de inte har så mycket att förlora. Det är tufft att stå emot det. Vi har lite tur ett tag, sen har vi otur vid målet, säger Kalle Larson
– Början är jättebra, men det handlar mycket om vårt presspel, vi bryter många av deras anfall på mittplan redan och får redan där chanser till kontringar, där vi slarvar lite med sista passningen men ändå gör vi ett mål och har ett par andra situationer som är farliga. I andra halvlek har vi också glimtar av det, och något kontringsläge som faktiskt är väldigt bra också, men vi gav dem lite för mycket, säger Andreas Andersson.

Med sex matcher kvar av säsongen har Sirius dock fortsatt fantastiskt slagläge, med kvalplatsen i sina händer (åtta poäng ned till fyran, kan bli sex efter fullbordad omgång) och fortsatt fem poäng upp till Östersund på andraplatsen, ett gap som man långt ifrån gett upp hoppet om att kunna stänga.
– Fem poäng på sex matcher kan gå snabbt, säger Andreas Andersson.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch