Tim Olsson lånas ut till Täby FK

Text_Spelarpresentation_TO_2022_hemsidan

Sirius Fotboll och Ettan Norra-klubben Täby FK är överens om ett säsongslångt låneavtal för Tim Olsson.

I fjol signerade Tim Olsson ett lärlingskontrakt som sträcker sig över säsongen 2024 och sedan dess har Tim utgjort en bärande del av vårt äldsta akademilag samtidigt som han kontinuerligt tränat med A-laget. I samband med bortamatchen mot IF Elfsborg i oktober 2021 noterades Tim för sina första allsvenska minuter. Utöver representationen i de blåsvarta färgerna har Tim även blivit uttagen till flertalet landslagssamlingar för P04-landslaget under de senaste säsongerna.

Efter att ha startat upp säsongen 2022 i Sirius, står det nu klart att säsongen fortsätter i Täby FK. Ett lag som slutade på en trettondeplats i Ettan Norra under fjolårssäsongen.

Adrian von Heijne, scouting- och analysansvarig:
– Tim är en ung kantsspelare med många intressanta egenskaper och en ljus fotbollsframtid. Att Täby FK, som är en väletablerad klubb i Ettan Norra, tycker att Tim har egenskaper som kan göra dem bättre är ett kvitto på att Tim själv och hela vår organisation har gjort ett gott arbete. Vi har en god relation med Täby, och känner oss trygga i att de erbjuder en lika del utmanade som inkluderande utvecklingsmiljö.

Tim ställs nu inför en ny och spännande situation. Att redan som 17-åring kliva in i en tävlingsspel på en såpass hög nivå är inte enkelt, men vi är övertygad om att Tim har alla förutsättningar som krävs för att bidra. Det ska bli väldigt spännande att följa Tims fortsatta utveckling under året.

Tim Olsson:
– Jag är väldigt nöjd med detta avtal. Jag hoppas på att ta med mig så mycket lärdom som det går och förhoppningsvis få spela många matcher. Jag tror att den här utmaningen kommer bli lärorik för mig och jag ser fram emot det väldigt mycket.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch