Tim Björkström lämnar Sirius Fotboll

TB_01

Det står nu klart att lagkapten Tim Björkström lämnar Sirius Fotboll efter säsongen. Tim har tillhört Sirius sedan säsongen 2018 och har noterats för 144 tävlingsmatcher under sina fem säsonger i klubben.

Tim Björkström anslöt till Blåsvart från Östersunds FK inför säsongen 2018. Den allsvenska debuten för Sirius skedde i samband med hemmamatchen mot Hammarby IF i april 2018, och därefter har Tim utgjort en bärande del av det blåsvarta försvaret. Sedan säsongen 2020 har han även burit kaptensbindeln. På sin fem säsonger har det blivit 144 tävlingsmatcher, två mål i Allsvenskan och två mål i Svenska Cupen för Tim.

Tim, fem säsonger i Sirius – hur summerar du den här tiden?
– Det är en lång tid. Känslan är såklart lite vemodig. Som du säger, fem säsonger i Blåsvart och man lär känna många människor – både spelare, ledare och även supportrar. Man känner att man kommer dem nära, du ger själ och hjärta för klubben och tröjan – så det är klart att det är vemodigt. Jag tycker ändå att jag haft en fantastisk tid här. Jag har utvecklats som person och som spelare. Under åren har jag träffat många fina människor, både i Sirius och även många supportrar. När man summerar är det en fantastisk tid helt enkelt. Jag har haft väldigt roligt under de här åren och jag lämnar med en bra känsla.

Tre säsonger med kaptensbindeln, hur ser du på din egen roll under de här åren?
– Jag fick säkert bindeln för den jag är. Väldigt harmoniskt, fungerar bra i grupp. Gör alltid mitt bästa på träning och match. Jag försöker att hela tiden bidra med energi och ett lugn, både på och utanför planen. Det är väl ett kvitto på att man är bra som människa. Jag har försökt att pusha spelare och ledare i rätt riktning och bidra med den jag är helt enkelt. Det har varit ett fint ansvar att axla under de här tre åren. Det har varit en positiv känsla tycker jag.

Säkert många minnen, ta oss igenom det absolut starkaste Siriusminnet du har.
– Det är många minnen. Från 2018 när jag kom hit, den vårkanten var speciell då vi bland annat kastade in Karim i kassen. Från det till att nu avsluta med Kalle Larsons hyllning. Jag har känt honom sedan jag var 12-13 år, det var bland dem mäktigaste hyllningarna jag sett och det är ett starkt minne som jag tar med mig. Kalle är en bra vän, och jag tycker att han förtjänade det. Det är nog det starkaste minnet, bland många. Att också se hur klubben och supportersidan vuxit fram, det har varit fantastiskt att se.

Vad har du för hälsning till alla i Siriusfamiljen?
– Jag vill tacka alla som kommit till arenan. Alla supportrar som varit här under åren jag varit här och verkligen stöttat oss. Det har varit extremt kul att se att det har vuxit något oerhört mycket. Det tar tid att bygga en relation med supportrarna, och det känner jag att vi verkligen gjort under mina år här i klubben – särskilt här på slutet har det känts superbra. Sedan vill jag rikta ett stort tack till alla spelare jag spelat med, det har blivit en del under de här åren. Sådan tack till alla ledare och såklart alla runtomkring Sirius Fotboll – kansliet, materialare, you name it. Ett stort tack från mig. Jag säger väl inte hejdå, jag säger på återseende. Ett stort tack för de här fem åren, och jag hoppas att vi ses igen.

Sportchef Ola Andersson:
– Det har varit fantastiskt roligt att jobba med Tim sedan säsongen 2018. Han har varit en uppskattad spelare, både utifrån sin kvalitet på planen men också som en stabilitet i omklädningsrummet – vilket i kombination har gjort honom till lagkapten sedan säsongen 2020. Under det här året har vi haft en dialog om framtiden och vi har gemensamt kommit fram till att Tim lämnar Sirius efter säsongen. Vi önskar Tim lycka till i sin fortsatta karriär.

Foto: FotoOscar.
Video: Sirius Fotboll.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch