Tim Björkström klar för Sirius

  • App
01082021_1627855372.jpeg

Under onsdagen blev det klart att 27-årige Tim Björkström blir Sirius nästa nyförvärv. Han skrev idag på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2019.

Försvararen Tim Björkström förstärker Blåsvart under de två kommande säsongerna. Den nyblivne 27-åringen skrev under onsdagen på för Sirius efter att ha lämnat Östersunds FK, dit han varit utlånad från Djurgårdens IF under 2017.

– Vi har jobbat länge för att få hit Tim och är jätteglada för det. Han är en bra fotbollsspelare som har väldigt mycket erfarenhet i förhållande till sin ålder. Han är en välutbildad spelare och en jättebra kille, väldigt bra i en grupp, utvecklingsbenägen och vill lära sig saker, säger Sirius tränare Kim Bergstrand.

– Han är mogen för att ta nästa steg, han har varit med länge nu men vi tror att han kan ta en större roll i ett lag än vad han har gjort i sina tidigare klubbar. Han är mogen större uppgifter och vi behöver en spelande försvarsspelare. Dessutom kan han spela både mittback och på båda ytterbackspositionerna.

Den förre U21-landslagsmannen Tim Björkström debuterade med IF Brommapojkarna i allsvenskan redan som 18-åring 2009, med Kim Bergstrand som tränare, och var sedan ordinarie för klubben under tre säsonger i allsvenskan och två i superettan. 2015 lämnade han för Djurgården där det blev spel under två säsonger innan utlåningen till Östersund under 2017.

Det är med andra ord en meriterad allsvensk spelare som idag besökte Löten för första gången. Imorgon torsdag väntar hans första träningspass som Siriusspelare.

– Jag känner många i Sirius som jag spelat med tidigare, det är en trevlig stad och ett lag som spelar en fin fotboll. Jag tror att spelstilen med ett passningsinriktat spel passar mig ganska bra och att jag kan utvecklas på ett positivt sätt här, det är en möjlighet att ta nästa steg, säger Tim Björkström.

– Jag kommer att bidra med en positiv energi för det första, vara en bra kille i laget utanför planen, och på planen kan jag bidra med en bra passningsfot och hjälpa till att driva laget framåt med en bra attityd och alltid ge 100 procent.

Ambitionerna är höga.

– Det är klart att jag vill vara i ett lag som vinner matcher. Förra året var ju fantastiskt på våren och sedan dalade det ut lite på hösten, så det finns ju potential att komma högre i tabellen och vinna fler matcher. Att driva det här laget och den här föreningen framåt, säger Tim Björkström.

Fakta, Tim Björkström
Född: 8 januari 1991 (27 år)
Position: Försvarare
Längd: 180 cm
Vikt: 76 kg
Moderklubb: Hanvikens SK
Tidigare klubbar: IF Brommapojkarna (2008-2014), Gröndals IK (2008-2009, lån), Djurgårdens IF (2015-2017), Östersunds FK (2017, lån)

 

Foto (överst): Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch