Tim Björkström förlänger fram till 2022

  • App
02082021_1627885499.jpeg

En viktig kugge i Siriusförsvaret är på plats. Tim Björkström har skrivit på ett nytt kontrakt med Blåsvart som räcker över de närmaste tre säsongerna!

Tim Björkström fortsätter i Sirius, och det i ytterligare tre år. Den 29-årige försvararen har skrivit på ett nytt kontrakt med Blåsvart som sträcker sig över säsongen 2022.

– Vi är jätteglada att Tim förlänger, vi har hoppats på det och nu faller en av hörnstenarna för truppbygget på plats. Han kommer att vara viktig för oss framöver, och att vi skriver tre år indikerar både att vi tror på honom och att han tror på Sirius, säger Sirius sportchef Ola Andersson.

Björkström, som fostrades i Brommapojkarna och kom till Sirius via spel i Djurgården och Östersund, ser fram emot att kliva in i sin tredje säsong med Blåsvart.

– Det ska bli skitkul, det är lite nya positiva vibbar i laget och känns som lite av en nystart även om det är många kvar från i fjol också. Sirius vill framåt som klubb och som lag och det har Henrik och Ola varit väldigt tydliga med. Man måste framåt för att utvecklas, det är den enda vägen, och jag tror det kan bli ett spännande år, säger Tim Björkström.

Andra möjligheter fanns länge på bordet som gjorde att beslutet dröjde något, men till slut kändes valet att stanna kvar i Uppsala som det rätta.

– Det känns väldigt bra. Helheten med familjen och att vi trivs bra i stan väger in ganska mycket, tillsammans med att både Ola och Henrik visat mig ett stort förtroende, säger Tim Björkström.

Redan under sin första säsong var Tim Björkström en viktig kugge med 24 allsvenska starter för Sirius, men rollen växte än mer under fjolåret. Han missade bara en allsvensk match under 2019 (pga avstängning), och vore det inte för en utvisning i den 87:e minuten av serieavslutningen mot Kalmar FF hade han spelat 90 minuter i alla de 29 matcher där han deltog.

– Jag fick spela mittback nästan hela året, och där tycker jag att jag är som bäst. Det blev rätt många jämna och bra prestationer, jag är sällan skadad och det blir en kontinuitet som gör att man kan lita på mig. Förra året var definitivt ett steg framåt och jag tror det finns mer att hämta, där jag kanske kan ta en ännu större ledarroll både på och utanför planen, säger Tim Björkström.

Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch