Tillväxtverket beslutar att återkräva Sirius Fotbolls ekonomiska stöd under pandemin

share-img-sirius

Likt andra idrottsföreningar valde Sirius Fotboll att permittera samtliga delar av verksamheten till följd av pandemin och den uppskjutna säsongsstarten 2020. Nu meddelar Tillväxtverket att de återkräver det ekonomiska stöd som tilldelades Sirius Fotboll under pandemin. Det utdelade stödet handlar om totalt strax över fyra miljoner kronor. 

– Vi tycker att det är väldigt tråkigt att ta emot det här beskedet. Vi anser att vi gett tillbörlig information och argument som motiverar vårt permitteringsstöd, och tvärtemot beslutet anser vi att vi var i stort behov av stöd när det begav sig. Därför är det självklart för oss att överklaga beslutet och sedan låta processen ha sin gång, såsom många andra föreningar inom elitidrotten har gjort, säger klubbdirektör Christer Abrahamsson.

Sirius Fotboll har under en längre tid arbetat för att stärka klubbens likviditet.
– Under pandemin var det här stödet helt avgörande för att vi skulle kunna behålla större delen av vår personal och därmed kunna bibehålla en normal verksamhet. Utan permitteringsstödet hade vi inte kunnat bedriva den elit- och breddverskamhet som våra utövare och medlemmar vant sig vid. Nu, i slutet av 2022, har vi kunnat bygga upp en stabil och trygg ekonomisk plattform som möjliggör en återbetalning av det påkallade stödet utan att vi för den delen skulle behöva göra avkall på våra strategiska initiativ och målsättningar för att fortsätta utveckla verksamheten, säger klubbdirektör Christer Abrahamsson.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch