Till cupgruppspel för femte året i rad

01082021_1627845996.jpeg

Sedan Svenska Cupens nya format med ett gruppspel på våren infördes har Sirius ännu aldrig misslyckats med att ta sig dit. För femte året i rad tog sig Blåsvart idag vidare från cupens andra omgång och blev klara för gruppspelet i vår, denna gång genom att besegra division 1-laget Enskede IK med stabila 3-0 på bortaplan.

– Det är bra gjort att klara av det fem år i rad, det är inte bara att åka dit och vinna i de här matcherna, och matcherna i gruppspelet kommer att betyda mycket i vår, säger Kim Bergstrand.

När Ante Björkebaum redan i matchens andra minut drogs ned i straffområdet kunde Oscar Pehrsson kliva fram och sätta straffen till 1-0, en smakstart som gav Sirius en ganska behaglig resa genom matchen på Enskede IP.

Lite drygt en halvtimme in i matchen blev Ante Björkebaum frispelad och rullade in 2-0-målet, vilket också var ställningen i halvtid. I den andra halvleken kontrollerade Sirius spelet och kunde till slut sätta även 3-0. Efter blåsvart kombinationsspel och ett instick i straffområdet kunde Kyria Kambusi, som gjorde sin första tävlingsmatch från start, rulla in matchens sista mål. Hemmalaget kom upp i någon kontring här och var, men förmådde inte riktigt hota ett Sirius som gjorde vad som krävdes.

– Det var en bra dag. Ingen glamour direkt, men det var några yngre som fick spela och visa framfötterna och en bra och stabil seger. Det var inte klockrent allting, men ändå tillräckligt hög nivå för att vinna komfortabelt mot ett division 1-lag. Det får vi vara jättenöjda med, säger Kim Bergstrand, som lyfter fram målskytten Kambusi och övriga unga spelares insatser.

– Det stora glädjeämnet var att Kyria fick visa att han utvecklas. Sherko fick hoppa in och gjorde det bra han också, liksom ”Ogge” och Bergman. Det var de unga killarna som fick chansen.

Cupgruppspel i vår alltså, men redan nu på måndag är det åter till vardagen som serieledare i Superettan som gäller för Sirius del, då GAIS står för motståndet hemma på Studan.

Sirius startelva
Benny Lekström
Jakob Bergman, Patrick Hopkins, Oscar Pehrsson
Ian Sirelius, Christer Gustafsson, Kyria Kambusi, Alexander Nilsson
Oscar Kindlund, Moses Ogbu
Ante Björkebaum

Avbytare: Lukas Jonsson, Karl Larson, Gustav Thörn, Kim Skoglund, Kingsley Sarfo, Sherko Faiqi, Dragan Kapcevic

Foto: Björn Pettersson (arkiv)

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch