Theodor Olsson: ”Tiden är en lyxvara vi får mer av nu”

02082021_1627886167.jpeg

Nu har vi kommit en liten bit in i försäsong 2 av den här märkliga säsongen. Här kommer en avstämning med assisterande tränare Theodor Olsson om situationen i laget och stämningen i truppen.

” Den är riktigt bra tycker jag. Laget har svarat väldigt bra på rådande situation. Det är väldigt bra intensitet och högt tempo i träningarna.”

Har ni lagt upp träningsdosen på ett annat sätt med anledning av läget?

” Vi låter spelarna vara lediga på helgerna trots att det inte är match. Det gör vi ju delvis för att det kommer bli ett intensivt schema när vi väl drar igång så då kommer det inte bli så mycket ledigt på helgerna. Eller inte annars heller för den delen. Det kommer bli intensivt med matcher när säsongen väl drar igång.”

Hur jobbar ni med teorin nu när ni inte samlar laget i grupper innan eller efter fotbollsträningen?

” Vi skickar med de uppgifter via klipp och så som de får göra över helgerna och mellan fotbollsträningen. De sköter sina uppgifter väldigt bra. Alla sköter sina åtaganden. Vi försöker också anpassa träningen lite efter att spelschemat kommer att bli tight när det väl kommer. Dessutom pratar vi i laget mycket om hur vi ska använda oss av att vi kanske kommer spela matcher utan publik, och hur vi ska kunna utnyttja det till vår fördel.”

Jag vet att Henrik Rydström sagt tidigare att han alltid varit en person som uppskattar träningarna mer än matcherna. Hur är du i det som är just nu?

” Jag är väl inte likadan som Henrik där, jag gillar pulsen och laddningen som är vid matcher. Men det är ju inte så att jag inte kommer få vara med om den här säsongen eller de här matcherna. Det kommer jag ju få, fast senare. Det gäller hela tiden att tänka så.”

Går det att använda den extra tiden till något bra med respekt för allt som händer?

” Tiden är ju en lyx vi får nu. Vi kan slipa på att bli ännu bättre. Varje spelare får tid till det de behöver utveckla och under vanliga sammanhang är ju verkligen tiden en lyxvara som man har väldigt lite av eftersom det är återkommande matcher hela tiden. Nu är det inte så och vi försöker vända allt det där till något positivt för oss.”

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch