Theodor Olsson inför Sirius – Malmö

  • App
02082021_1627886466.jpeg

Efter 1–1 borta mot Kalmar FF är Sirius tillbaka hemma på Studenternas. Den här gången kommer Malmö FF på besök, ett av allsvenskans bästa lag. Det blir en tuff utmaning för blåsvart, men det är också en stor möjlighet att återigen visa att Sirius är ett lag att räkna med i årets allsvenska.

– Det ska bli en härlig utmaning. Vi avslutar en period med fem matcher på väldigt kort tid så vi har lagt upp det lite som att det är en cupfinal, säger Theodor Olsson, assisterande tränare.

Han berättar att många var besvikna efter matchen mot Kalmar och kände att laget förtjänade mer än en poäng. I slutet av den matchen såg det ut som att flera spelare var slitna, kanske som ett resultat av det tuffa spelschemat. Enligt Olsson var det dock ett resultat av matchbilden, mer än något annat.

– Det blev mycket hörnor och inkast, en typ av matchbild som kan vara jobbig. Men spelarna hade fina värden, till exempel Stefano Vecchia sprang både mer och snabbare än han tidigare gjort i år så det var inte något som syntes i vår data.

Han berättar det inte ska vara något som påverkar i matchen mot Malmö.

– Nu har vi fått två dagar att verkligen jobba med återhämtning och känslan är att vi är redo att köra igen.

Söndagens motstånd är som sagt Malmö FF, ett på förhand tippat topplag som absolut levt upp till förväntningarna så här långt. Skåningarna kommer senast från en blytung 3–0-seger hemma mot Hammarby.

– De ser starka ut, precis som man kan förvänta sig. Men de har nog ganska mycket respekt för oss skulle jag tro sett till att vi slog Norrköping på ett tydligt sätt.

Längst fram har Malmö två spelare med digra meriter från både landslaget och europeisk fotboll, Ola Toivonen och Isaac Kiese Thelin. Det är spelare av hög kvalitet som det finns anledning att prata lite extra om, förklarar Theodor Olsson.

– Vi har nämnt Toivonen och Kiese Thelin lite extra. Alla spelare får skickat till sig rapporter om spelarna de möter så framförallt backlinjen har fått rapporter på dem, tillsammans med att vi nämnde det vid den stora genomgången.

Ett glädjeämne för blåsvart är att Yukiya Sugita är tillgänglig för spel. Han fick de tillstånd som krävdes av Migrationsverket och är därför disponibel mot Malmö. Det betyder mycket för Sirius, säger Olsson.

– Han har gjort flest mål för oss så det är klart att det var riktigt skönt att ha honom tillgänglig, speciellt mot en så stark motståndare som Malmö. Jag tror att Malmö passar honom bra också så vi kommer nog få se det mesta och bästa av ”Sugi”.

Malmö är i gott slag just nu och en svår motståndare för alla lag. Men Theodor Olsson har förhoppningar om att Sirius kan göra det bra.

– Jag tror att vi kommer kunna åstadkomma saker, precis som mot Norrköping.

Oscar Fock

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch