Blir magiskt att få kliva in på Studan

02082021_1627886046.jpeg

Assisterande tränare Theodor Olsson är hemma hos föräldrarna i Gävle och sitter ute i solen när Sirius når honom.

Hur har du och staben använt den lediga tiden?

”Vi har analyserat och utvärderat det vi gjort så här långt. Det har också funnits tid för eftertanke och lite lugn och ro, vilket också är nyttigt. När man är mitt uppe i träningar och matcher så är det väldigt hektiskt.”

Vad har ni snackat om då?

”Vi har pratat en del om försvarsspelet i egen box när vi försvarar nära eget mål. Där kan vi bli bättre. Vi behöver också slipa lite på att omsätta teori i praktik.”

Det talas mycket att om att det är tuffa tider för svensk fotboll och för kontor och kansli är det så klart också det, men finns det något med det som sker som är positivt, i alla fall för Sirius?

”Vi får mer tid att sätta gruppen och Sirius är ju en grupp som varit i förändring så den här tiden kan nog tala till vår fördel. Jag tror att vår kurva kommer peka uppåt hela tiden.”

Hur tänker du runt att det blir en slags ”andra försäsong” som drar igång nu på måndag?

”Ja, så är det verkligen. Vi drar ju igång på nytt men den här gången kan vi ha lite högre intensitet än när vi drar igång efter jul. Det är framförallt Johan och fysträningen som kan trissa upp intensiteten lite snabbare den här gången än inför ”första försäsongen.”

Hur kommer träningen förändras eftersom säsongen skjuts upp?

”Vi i teamet har ju arbetat ihop ett tag och givetvis också med laget kollektivt och det känns som den grunden är lagd och nu kan man gå in mer specifikt och individuellt med varje spelare.”

Det var verkligen en rejäl uppryckning efter Västerås-matchen och ni gör det bra mot IFK Göteborg borta.

”Det där är vi väldigt glada över, att vi studsade tillbaka direkt. Så kommer det vara i Allsvenskan också så det kändes bra. Vi stod upp riktigt bra i över tjugo minuter med tio man borta mot kvalificerat motstånd. Det kan vi ta med oss, även om vi så klart inte var nöjda med att vi inte gick vidare.”

Matchen mot Brage då?

”Det var roligt att se nya spelare som gjorde sina första starter för Sirius och att vi, trots att vi bytte folk, såg en gemensam linje genom hela matchen. Det kändes bra. Man ser att det är Sirius som spelar så att säga.”

Första träningen på Studenternas är på måndag, hur är din känsla inför det?

”Jag tror inte man fattar hur grymt det kommer bli. Det kommer bli ett rejält lyft. Bara få gå ut från omklädningsrummet och direkt till planen! Förra året när vi var där var det ju lyftkranar och lastbilar och grejer… Och så Löten och sedan Johannesbäck med minibussar fram och tillbaka. Tänk vad skönt det ska bli att slippa behöva överrösta ett tåg som dundrar förbi… Jag längtar till måndag, det kommer bli grymt.”

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch