Theodor Olsson blir assisterande tränare i Sirius

  • App
02082021_1627885445.jpeg

Theodor Olsson förstärker ledarstaben runt Sirius A-lag inför den kommande säsongen. 23-åringen tar klivet upp från akademin och blir assisterande tränare i Blåsvart under 2020.

Under säsongen 2019 fanns Theodor Olsson med runt A-lagets träningar och matcher för att stötta upp ledarstaben parallellt med sin roll som U19-tränare i akademin. Nu blir 23-åringen en permanent del av A-lagets ledarstab då han kliver in i en roll som assisterande tränare under 2020.

– Det känns kul att vi i Sirius inte bara lyfter upp spelare utan även duktiga tränare från vår akademi. Theo är en ung, lovande och väldigt kompetent tränare, och han är också redan inkörd i hur vi vill jobba, säger Sirius sportchef Ola Andersson.

Theodor Olsson kom in i Sirius som U16-tränare inför säsongen 2018, gick sedan in i U19 och har hunnit igenom alla akademins åldersgrupper sedan dess. 2019 blev det alltså en första inblick i A-lagsverksamheten, men nu blir det fullt fokus på den under 2020.

– Det är framför allt väldigt roligt att Ola och Henrik vill ha mig med i teamet, det känns bra och ger förstås mig självförtroende. Jag var där en del i fjol men det kommer att bli en helt annan sak att vara med fullt ut, varje dag och bygga upp en annan relation med spelarna, säger Theodor Olsson.

Relationen med akademin kommer dock i allra högsta grad att finnas kvar.

– Jag tror det kommer att bli en väldigt tät kontakt mellan oss i A-laget och akademin på ett sätt som inte många andra lag har, säger Theodor Olsson.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch