Tashreeq Matthews lämnar Sirius Fotboll

TM03

Sirius Fotboll och den sydafrikanska klubben Mamelodi Sundowns FC är överens om en övergång av Tashreeq Matthews. ”Tash” ansluter omedelbart till den nya klubben.

Tashreeq Matthews kom till Sirius i augusti 2022 och gjorde sina första matchminuter i samband med bortamatchen mot Helsingborgs IF. Till en början handlade speltiden främst om inhopp, men en bit in på hösten fick Tash allt mer speltid. Första starten blev hemmaförlusten mot IFK Värnamo, en match där Tash även gjorde sitt första mål för Blåsvart. Efter Värnamo-matchen fick Tash förtroende från start i de återstående matcherna av säsongen.

Det första halvåret i Blåsvart visade sig bara vara början för Tash. Säsongen 2023 deltog han i samtliga 30 matcher i Allsvenskan och blev till slut en av seriens allra mest poängproduktiva spelare med nio mål och tio assist – en minst sagt imponerande säsong.

Det blev totalt 45 tävlingsmatcher i Siriuströjan för Tash. Nu står det klart att hans karriär fortsätter i den sydafrikanska klubben Mamelodi Sundowns FC.

Tashreeq Matthews:
– Jag skulle vilja säga tack till hela Siriusfamiljen för de här ett och ett halvt åren, det har varit en härlig tid och jag har njutit varje sekund av min tid i Sirius.

Jonathan Ederström, chef herrlaget:
– Det tog ungefär ett år innan Tash fick det att fungera i Sirius, men sedan exploderade han och tillsammans med laget stod han för en imponerande höst. Jag vill passa på att plussa Ola och Adrian som tog honom från Varberg förra sommaren, samt vår tränarstab som är högst bidragande till den utvecklingen han har haft här det senaste halvåret. Vi önskar Tash ett stort lycka till i Sydafrika.

Christer Abrahamsson, klubbdirektör, om försäljningen:
– Det har varit roligt att se Tashreeq i den blåsvarta tröjan. Det är alltid kul att se en spelare som får fart på sin potential – så vi är väldigt glada och stolta över att Tash kan ta ett nytt steg i sin karriär. Likt tidigare affärer de senaste åren följer även denna vår klubbstrategi i att öka intäkterna över tid för att på så sätt kunna investera i att bli bättre sportsligt.

Ta del av Tashreeqs höjdpunkter från säsongen 2023 här nedan.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch