Tashreeq Matthews klar för Sirius Fotboll

TM_02-v4

Sirius Fotboll är överens om ett avtal med den 21-åriga mittfältaren Tashreeq Matthews. Tashreeq ansluter direkt till Sirius och gör sin första träning med laget på fredag. Det signerade avtalet sträcker sig över säsongen 2026.

Tashreeq Matthews kommer från Sydafrika och hans första möte med den europeiska fotbollen ägde rum i Borussia Dortmunds akademi. Därefter följde utlåningar till Jong Utrecht (nederlänska andradivisionen) och Helsingborgs IF, innan han skrev på för Varbergs BoIS inför säsongen 2020.

Första säsongen i Varberg noterades Tashreeq för ett mål och fyra assist på 18 matcher, säsongen därpå blev det fem mål och fem assist på 27 framträdanden. Under den nuvarande säsongen blev det totalt tio framträdanden i Varbergströjan.

Tashreeq Matthews, välkommen till Sirius. Vad är dina första intryck av klubben?
– Jag har precis träffat huvudtränaren och sportchefen, vi pratade tillsammans i några minuter. Så det känns bra, jag är glad över att vara här.

Vad var det som lockade med Sirius?
– Jag pratade med huvudtränaren och sportchefen, och det som lockade mest var spelfilosofin och deras spelsätt. Hur de spelar sig fram hela vägen och skapar chanser, och hur de arbetar för att äga bollinnehavet.

Vad kan vi förvänta oss av dig på planen?
– Jag vill inte avslöja för mycket, jag låter folk få skapa sig en egen uppfattning om det.

Vad är ditt mål med säsongen?
– Jag vill spela bra fotboll med Sirius, och såklart ta många trepoängare och ha kul.

Sportchef Ola Andersson om vårt senaste nyförvärv:
– Tashreeq är en spännande spelare som vi haft ögonen på sedan vi började möta Varberg. Hans egenskaper tilltalar oss och den fotbollen som vi vill spela. Tashreeq är en offensiv spelare som utmanar med fart och kan spela på flera positioner. Vi är jätteglada att ha honom hos oss i Sirius.

Fakta Tashreeq Matthews
Position
: Mittfältare
Ålder: 21 (född 2000)
Tidigare klubbar: Varbergs BoIS, Helsingborgs IF (lån), Borussia Dortmund, Ajax Cape Town.

Klicka här för att läsa mer detaljerad spelarinformation på svenskfotboll.se

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch