Tack till våra supportrar som stöttat oss

02082021_1627886092.jpeg

Gensvaret att stötta Sirius i dessa turbulenta tider har varit fantastiskt. 

Många människor har köpt merch, löst medlemskap samt införskaffat ”Hjärtebiljetten” som är en biljett man köper för att stötta laget trots att det inte spelas några matcher just nu.

Att det finns ett varmt, solidariskt och starkt engagemang för Sirius i Uppsala råder det ingen tvekan om.

En som tog solidariteten på stort allvar är trogne supportern Magnus Dahl som på egen hand köpt 6 hjärtebiljetter, 20 stycken bortakort, 5 nallebjörnar och, inte minst, en halsduk i Sirius-shopen.

Magnus är en supporter av den gamla skolan. Han följer laget i vått och torrt och överallt.

Tidigare i år var han även på plats under träningsveckan i Spanien.

”Jag har missat en match på tre år och det var mot Malmö FF när jag helt enkelt var tvungen att fira lite semester med min sambo. Annars missar jag ingenting. Jag har inte missat en bortamatch sedan vi gick upp i Allsvenskan. Och herregud vad man saknar fotbollen nu när den inte spelas. Det är verkligen olidligt. Jag hoppas också det blir matcher man kan gå och titta på, live. Mina nerver pallar inte riktigt att se matcher själv framför teven. Jag saknar verkligen den sociala dimensionen av fotbollen också.”

Hur lindrar du abstinensen?

”Jag brukar smyga ner på Studenternas och se träningar så ofta jag kommer åt.”

Hur blev du supporter till Sirius från början?

”Jag flyttade till Uppsala på åttiotalet och runt 2006 började jag gå på Sirius-matcher. Först mest för skoj skull. I början gick jag och kollade på lite allt möjligt men till slut fastnade jag för Sirius.”

Hur ser du på förankringen för Sirius i staden Uppsala?

”Det börjar verkligen få fäste nu tycker jag. När jag flyttade till Uppsala, på åttiotalet, var allting väldigt annorlunda. Då uppfattades Sirius som lite präktiga. Men nu tycker jag verkligen att allt det där är brutet. Jag har vänner som tidigare aldrig skulle gå på en Sirius-match som nu följer laget helhjärtat. Det har verkligen skett en stor förändring. Nu kan man ju höra barn sjunga Sirius-sånger på stan och så där. Det är häftigt. Dessutom ser man ju väldigt många fler personer med Sirius-tröja, halsdukar och annat på stan i Uppsala.”

I tider där det är knapert för många har ju du ändå valt att ekonomiskt visa ett stort solidariskt stöd för Sirius, hur har du resonerat?

”Det har varit självklart för mig. Jag tycker man ska göra vad man kan. Jag vill ju ha kvar mitt lag. Jag vill ju se Sirius spela. Så det är viktigt att sponsra klubben även nu.”

Vad ska du göra med de extra biljetterna du köpt?

”Det har jag inte bestämt än. Jag har köpt åt några vänner och jag vet andra i min umgängeskrets som också köpt fler än de behöver men vi får se vilka jag ska ge dem till. Alla gör vad de kan. Jag kan göra detta så därför känns det bra att kunna göra det.”

Hur går snacket annars bland supportrarna?

”Folk har verkligen ett sug efter fotboll, efter matcher. Det är många som saknar gemenskapen runt fotbollen. Detta att samlas innan, under och efter en match. Den gemenskapen är ju unik och knuten till laget så det är många som saknar det där. Själv går jag som sagt på en del träningar för att dämpa abstinensen”.

Tack till Magnus Dahl och alla andra som stöttat vår klubb i denna tid.

Vill du fortsätta visa ditt stöd till Sirius Fotboll kan du läsa mer om hur du kan bidra här.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch