Sylvin Kayembe klar för Sirius

  • App
01082021_1627856692.jpeg

Sylvin Kayembe fyller 17 år den 6 juni i år, men har redan hunnit med två A-lagssäsonger med BKV Norrtälje i Division 2. I januari tränade den unge yttern med Sirius, och nu står det klart att han skrivit på för Blåsvart.

Kayembe inleder säsongen i Norrtälje och ansluter till Sirius från och med den 15 juli på ett treårskontrakt.

– Sylvin är en av Upplands allra mest lovande 01:or, han har redan spelat seniorfotboll och har väldigt spännande egenskaper. Han är klok för sin ålder och har en väldigt bra fysik. Det känns kul att få in en ny ung kille, säger Kim Bergstrand.

Förutom två säsonger med BKV Norrtälje (2017 deltog han i 22 av 26 seriematcher och gjorde 5 mål) har yttern Sylvin Kayembe också 20 U17-landskamper och 3 mål på meritlistan. Själv pekar han ut styrkan och snabbheten som sina mest utmärkande egenskaper. Nu väntar en vårsäsong i Division 2 Norra Svealand innan Allsvenskan blir nästa steg.

– Sirius är ett spelande lag som vill rulla bollen och det är något som passar mig och som jag gillar. Jag är ödmjuk och tacksam för chansen, det känns riktigt kul och jag ser fram emot det väldigt mycket, säger Sylvin Kayembe.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch