Sylvin Kayembe har anslutit till Blåsvart

  • App
01082021_1627857896.jpeg

Sylvin Kayembe skrev i mars i år på ett treårskontrakt med Sirius. Den nyblivne 17-åringen stannade dock i division 2-klubben BKV Norrtälje fram till sommaren, och anslöt till Sirius på tisdagen.

I den stekande hettan på Löten gjorde han under förmiddagen sitt första träningspass som Siriusspelare, och märkte förstås av en skillnad mot sin gamla klubb.

– Det är stor skillnad, framför allt i tempo. Men man blir bättre när man spelar med bättre spelare, man tvingas spela snabbare och ta bättre beslut, säger Sylvin Kayembe.

BKV Norrtälje har haft en tung vår, men för Sylvin Kayembe personligen har det gått bättre. Efter fem mål på 22 matcher under fjolåret har det i år blivit sex mål på tolv framträdanden för yttern. Med det lämnar han som lagets överlägset bäste målskytt.

Dessutom har han hunnit med ett internationellt mästerskap under våren. I maj spelade Sylvin Kayembe U17-EM i England, och startade tre av fyra matcher när Sverige tog sig vidare från gruppspelet efter segrar mot Slovenien och Portugal och en förlust mot Norge, men föll i kvartsfinalen mot Italien med 1-0.

– Det var väldigt lärorikt att få mäta sig med de bästa från andra nationer i samma ålder, verkligen. Det var riktigt häftigt, säger Sylvin Kayembe.

Nu är målsättningen att få speltid i Blåsvart.

– Jag hoppas självklart det, det är därför jag är här. Det vore kul att debutera i allsvenskan, säger han.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch