Svår match slutar i kryss för Sirius

01082021_1627805646.jpeg

Det var en molnig eftermiddag på Österängens IP som bjöd på några solsken och några mindre soliga sekvenser. Sirius var i stora delar av matchen det bollförande laget, men Östersund gör det första målet sent i andra halvlek. Kvitteringen kom på, numera, riktig Sirius-manér i slutet av matchen.

Matchen inleddes väldigt trevande där två lag båda ville vara bollförande och styra spelet. Sirius hade sina lägen men såg ut att bli stoppad av motståndarlagets försvar gång på gång. Östersund i sin tur hade en rad fina chanser i mitten av matchen, men samtliga missade mål. Det var absolut ingen dominans från Sirius utan en relativt jämn tillställning under första halvlek.

Till början av andra så såg det bättre ut för Sirius som lyckades hitta mer boll och mer klara målchanser, men skärpan saknades i många anfall, varken sista pass eller skott ville sitta. Man bestämde sig för att göra en förändring på mittfältet efter 60 minuter, då man bytte in Ingrid Wixner som skulle ha en betydande roll i att få med sig krysset.

Under stora delar av matchen så var det kanterna som utnyttjades och Tempest-Marie och Fanny, senare Ingo fick kämpa hårt för att vara med i samtliga anfall. På innermittfältet så kämpade Julia Lyckberg på som vanligt och täckte stora ytor. Backlinjen i Sirius var som vanligt oerhört resolut och det fick Östersund känna på då man fick bära ut sin anfallare på bår i mitten av andra halvlek.

Kvitteringen kom alltså ännu en gång oerhört sent i matchen, något som blivit Sirius kännetecken denna säsong. Det hänger kanske tätt ihop med den hårda fysträningen man körde under försäsongen, man är helt enkelt piggare och mer alert än motståndet i det absoluta slutet av matcherna. Målet då, Sirius fick ut en boll på vänsterkanten som Wixner tar med sig in i straffområdet där hon hittar en fristående Elin Åkerman snett bakåt som bara behövde peta in bollen.

Vi fick också välkomna Stina Melin tillbaka från skada när hon gjorde ett 14 minuter inhopp. Hon var själv oerhört glad över att få vara tillbaka på planen.

Klicka på bilden för att se intervjuer med målskytten Elin Åkerman och huvudtränare Olof Unogård (eller klicka här).

IK Sirius IF 1-1 Östersunds DFF (0-0):
’80 1-0 Eyrún Gudmundsdóttir
’90 1-1 Elin Åkerman (Ingrid Wixner)

IK Sirius startelva (4-4-2):
1. Emma Holmgren (MV)
5. Märta Säfström (80) – 6. Mikaela Björklund (K) – 13. Sara Back – 7. Amanda Johansson
23. Tempest-Marie Norlin – 8. Julia Lyckberg – 92. Moa Mattsson (60) – 11. Fanny Andersson
3. Caroline Lundberg – 21. Elin Åkerman

Avbytare:
77. Clara Ringmar (MV)
20. Aisha Faiqi
12. Josefin Roempke Lindström
24. Malin Forssner
2. Stina Melin (80)
17. Tyra Kajgård
9. Ingrid Wixner (60)

Östersunds DFF startelva:
35. Ina Budestean (MV)
13. Terese Kristoffersson
16. Eyrún Gudmundsdóttir
3. Matilda Grönlund Falk (K)
7. Emma Danielsson
11. Anna Jonsson
12. Josefin Arvidsson
9. Melinda Ingalls
10. Laylla Da Cruz (71)
8. Christine Thelin
14. Frida Sjöberg

Avbytare:
1. Lisa Brandén (MV)
4. Julia Bäckman
5. Caroline Röstlund
15. Julia Hennström (71)

Publiksiffra: 140 stycken åskådare.

Foto: Björn Pettersson (@Bpefoto)

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch