Sundsvalls DFF nästa cupmotståndare för Sirius Dam

01082021_1627809727.jpeg

Spelschemat för den tredje omgången av Svenska cupen är nu klart. Ännu en bortamatch väntar för damerna och lotten föll den här gången på division 1-laget Sundsvalls DFF.

Precis som förra motståndarna Tierps IF återfinns Sundsvalls DFF i Division 1 norra Svealand. Där upphör likheterna eftersom Sundsvall för närvarande är invecklad i en knallhård strid med Gustafs om en plats i kvalet till Elitettan. Båda lagen har spelat in 36 poäng och det skiljer bara ett mål i plusstatistiken. Dessutom skuggar Gusk de två bara tre poäng bakom.

Sundsvall går alltså som tåget i årets seriespel och blir definitivt en tuff motståndare men damernas huvudtränare Olof Unogård har koll på läget.

– Jag har sett dem i seriematchen mot Gusk och det är ett väldigt bra lag, likvärdiga med eller rent av snäppet bättre än Gusk. De är ett lag som vill spela fotboll och vi måste vara på tå för att vinna. Det tror jag också att vi gör om vi får till ett högt tempo i spelet.

Det blir tätt på given med matchandet eftersom omgång tre ska vara färdigspelad senast den 10:e september och lagen har till onsdag på sig att komma överens om datum och tid för matchen. Då Sundsvalls DFF spelar i en lägre division blir det alltså de som får fördel att spela på hemmaplan.

Bilden: Olof Unogård, damernas huvudtränare. Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch