Strålande sol över lägret – Alicante dag 3

02082021_1627885621.jpeg

Sirius tredje dag på träningslägret i Spanien bjöd på strålande solsken, en teoretisk förmiddag och lägrets tredje träning under eftermiddagen.

Följ Blåsvart under träningslägret på Instagram, @siriusfotboll!

Idag kom försommaren till Alicante med omnejd.

Sned, varm sol tidigt på morgonen redan.

Söndag i Spanien betyder stängt och siesta i stort sett hela dagen och på förmiddagen tränade laget i omgångar inne på gymmet. Några spelare körde sin rehab i inomhuspoolen (som enligt uppgift var hysteriskt uppvärmd både i vatten och i luften) och till lunchen delades laget in i grupper som sedan fick en halvtimma på sig att utifrån ett antal utvalda matchklipp komma med förslag på lösningar och ge sina tankar runt olika spelmässiga situationer.

Henrik Rydström såg ut att trivas riktigt bra i lärarrollen.

Det blev ett bra samtal med de olika grupperna om sätt att anfalla när motståndarna faller med sin backlinje och hur man vill spela när motståndarna är i numerärt övertag.

Det sägs ibland att Sirius är klubben med flest högskolepoäng och att lyssna till resonemangen under lunchen bekräftar onekligen den bilden.

Intressant och spännande också att lyssna till naprapat Anton Hagberg om skador, belastning och hur man arbetar med de spelare som ännu inte är i full träning.

Det vilar en förväntansfull, varm och innerlig stämning över truppen som är samlad här i Spanien.

Det är en harmonisk och självmedveten grupp som sedan tränade nere på en av de fina gräsplanerna. Det blev några timmar av suverän målvaktsträning med Lukas Jonsson och nye Jonathan Viscosi och träningen avslutades med ett snabbt, böljande och effektivt tvåmålsspel.

Det är en beslutsam grupp som verkar ha väldigt roligt tillsammans, både på och vid sidan av planen.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch