Storseger och fyra av Storck

Trots en stabil första halvlek och flera bra målchanser var Siriusledningen efter 45 minuter bara 1-0. Målet kom efter 32 minuters spel av Ida Norström som kunde sätta bollen i nät efter ett högeranfall.– Vi skapar en del lägen i första halvlek, men spelmässigt missar vi lite i passningsspelet och så har vi bråttom att komma till avslut, menar Siriustränaren Kalle Fremdling.Men i den andra halvleken lossnade det ordentligt för Sirius och i synnerhet Sara Storck. I den 49:e minuten gjorde Sara 2-0 sedan hon fått bollen precis utanför straffområdet. En liten sidledsförflyttning gjorde att hon fick skottläge och kunde trycka in 2-0 – stenhårt bakom en chanslös Täbymålvakt.3-0 kom fyra minuter senare efter ett vänsteranfall. Framspelad av Georgie Giddings kunde Sara rulla bollen i mål. Två minuter senare kom 4-0 – återigen med Sara som målskytt.I matchminut 62 kom 5-0 – ännu en gång var det Sara som var sist på bollen.– Jag hade några bra lägen i första också, men då funderade jag för mycket och då blev det inget bra. När jag fick lägena i andra så körde jag bara på och gick på instinkt och då satt bollarna, säger Sara.När det gäller passningsspelet så vårdade Sirius bollen ännu bättre i andra halvlek och spelade klokt och effektivt innan man tog några avslut eller slog den öppnande och avgörande passningen.Även djupledsspelet fungerade riktigt bra, både centralt i planen och på kanterna tog sig Siriusspelarna fram och skapade lägen.– Vi löper mycket och bra i den andra halvleken – det ger resultat, menar Kalle Fremdling.Förutom fem mål sista 45 minuterna hade Sirius ytterligare ett par bra lägen. Bland annat hade Ingrid Wixner en boll i ribban, Caroline Lundberg ett skott i friläge som gick precis utanför och så hade Moa Mattsson och Malin Winberg varsin boll i trävirket.Om det offensiva spelet nådde sin höjdpunkt i den andra halvleken så var det defensiva arbetet riktigt bra under hela matchen. Stundtals hade Täby svårt att freda sig mot den höga press som Sirius satte på dem.– Täby är ett skickligt lag, det märker man de gånger de lyckas spela sig ur vår press, menar Siriustränaren Mats Wolgers.Ett par gånger tog sig Täby fram till skottlägen på vänsterkanten och vid ett tillfälle hade laget ett bra läge straffområdet där Lina Lundqvist var ute och störde och stressade Täbyspelaren till misstag.Gästerna kunde reducera till 5-1 i matchminut 84 innan Natalie Björn kunde fastställa slutresultatet till 6-1 den 89:e minuten.6-1-målet mål var frukten av ett bra vänsteranfall där Natalie följde med upp i anfallet från sina centrala mittfältsposition. Från nära håll kunde hon trycka in bollen i mål. Matchfakta:Sirius-IFK Täby 6-1 (1-0)Målen, Sirius: Sara Storck 4, Ida Norström 1, Natalie Björn 1.Publik: 69Så här spelade Sirius:Lina Lundqvist – Sara Back, Nathalie Björn, Malin Winberg (ut 74), Lisa Wikner – Ammy Wallin (ut 74), Fanny Andersson (ut 60), Ida Norström, Georgie Giddings (ut 65) – Ingrid Wixner (ut 65), Sarah Storck (ut 65)Ersättare: Emelie Almesjö, Moa Mattsson (in 65) Stina Melin (in 60), Caroline Lundberg (in 65), Sofie de Besche (in 65), Moa Karlström (in 74), Elvira Sjöberg (in 74)